• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Tesla robotaksi modelini tanıttı: 2 yıl içinde geliyor

Nurhak

Forum Üyesi
Katılım
11 Eyl 2023
Mesajlar
1,975
Puanları
16
Tesla robotaksi modelini tanıttı: 2 yıl içinde geliyor

Tesla CEO’su Elon Musk, yıllardır üzerinde çalışılan ve ertelemelerle gündeme gelen Robotaksi modelini sonunda tanıttı.

oKEygUR0fUCzqv2yVseB5A.jpg

Tesla, düzenlediği etkinlikle uzun süredir konuşulan ve tanıtımı ertelenen robotaksi modelini tanıttı. Cybercab adlı sürücüsüz modelin 2 yıl içinde yollarda olması planlanıyor.
7QE6u1m7bkGfK4ACNbVRKw.jpg

Geleceğin ulaşım aracı olan lanse edilen Cybercab isimli prototip model için Musk, Tesla’yı yeni bir döneme taşıyacağını belirtti.
o1E2EuYNekSmaYQjGHzfWQ.jpg

Dışarıdan olduğu kadar içeriden de fütüristik bir tasarıma sahip olan model iki kişilik tasarlanmış. Direksiyon ve pedalları olmayan tamamen otonom elektrikli araç, kablosuz enerji aktarımı iel şarj olabiliyor.
176Ne_D_gEGtPMNdnh7b9A.jpg

Elon Musk'a göre otonom araçlar insanlardan 10 ile 20 kat daha güvenli olacak.
szx8lqFgJ0mhuFgvjUeVaw.jpg

Musk'ın 20 tane olduğunu belirtti aracın tanıtımda teknik özellikleriyle ilgili bir bilgi verilmedi.
OZ_sbbcMO0OmSI5hSpxS_g.jpg

Tesla'nın tam otonom sürüş sistemi gelecek yıl ABD'de Teksas ve Kaliforniya'da kullanıma sunulacak. Cybercab ise 2026 yılında üretime girecek. Elon Musk bu tarihin 2027'ye sarkabileceğini de belirtti.
Inz0fPKPOUe22bzbcO2KMg.jpg

Cybercab'ta diğer sürücüsüz modellerde olduğu gibi Lidar sensörleri ve radarlar kullanılmıyor. Bunun yerine yerleşik bir bilgisayar ve haritalı görsel kontrollere dayanan bir sistem kullanılıyor.
GftdPTxQ406BsGKfl5ilMQ.jpg

Etkinlikte markanın 20 kişilik Robovan modeli de tanıtıldı. Otonom bir minibüs olan model kalabalık gruplar için tasarlandı.
00nUhvkKykmkdJzDLlcKYg.jpg

Son olarak Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'lardan oluşan bir geçit töreni gerçekleştirdi. Musk, gelecekte bu robotların çocuklara ders verebileceğini, çimleri biçebileceğini ve hatta arkadaşınız olabileceğini söyledi. Tesla'nın etkinlik sırasında izleyicilerle içecek servisi yapan Optimus robotlarını 20 bin ila 30 bin dolar arasında bir fiyata satabileceği belirtiliyor.
AzFahxVv2UGDRur3GfSCWw.jpg

WntS9kguHEy870Jqi9pkAA.jpg

GnXb_SoCLEiDGSKW57P5NQ.jpg

aA8vOsRWRkuteBiug2-kAQ.jpg

1ahVaPrWlE2TKjR7hICCAA.jpg

kRSV6RZ7S0-czsCN18C5-Q.jpg

qI1uJ-NBS0eYQzt3KXvSdQ.jpg


 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.