TheForum
Forum Üyesi
Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman'ın, cezaevinden MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken kötü muameleye maruz bırakılmasının ardından CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Marmara Cezaevi’nde Kahraman ile görüştü. Kahraman cezaevinden hastaneye götürülüş sürecinde yaşadıklarını Çakırözer aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı. Nakil aracında saatlerce elleri kelepçeli kalmak zorunda bırakıldığını ve kelepçelerin bileğini sıktığı uyarılarının dikkate alınmadığını söyleyen Kahraman, Cerrahpaşa Hastanesi’ndeki muayenesi sırasında da doktorun talebine rağmen jandarmaların odadan çıkmadığını aktardı. Kahraman, “Şu an bir sıkıntım yok iyiyim. Esas olan bu kötü muamelenin bana yapılması değil, tüm mahkumlara yapılıyor olması ve bu kötü muamelenin normalleşip, genelleşmiş olması. Bundan sonra hiç kimseye yapılmasın diye hukuki mücadelemi veriyorum. Derdimiz kişilerle değil, bu meselenin kurumsal olarak çözülmesi, kötü muamelenin son bulması lazım” dedi.
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.