Defne
Forum Üyesi
'İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski voleybolcu Derya Çayırgan, "suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama" suçundan adli kontrol istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çayırgan, İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
Savcılıkta ifadesi alınan Çayırgan, "suçtan kaynaklanan mal varlığını değerlerini aklama" suçundan "konutu terk etmemek" ve "yurt dışına çıkamama" şeklindeki adli kontrol istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Son dakika... Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga: Voleybolcu Derya Çayırgan dahil 19 kişiye gözaltı
DERYA ÇAYIRGAN HAKKINDAKİ KARARIN KAPSAMI DEĞİŞTİ
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması bugün yeni operasyonlarla devam etti. Son olarak 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Şüphelilerden biri olan voleybolcu Derya Çayırgan hakkındaki kararın ise kapsamı değişti.
Ayrıntıları CNN Türk muhabiri Merve Tokaz anlattı;
"Öncelikle Derya Çayırgan isminin bu soruşturmada nasıl gündeme geldiğine dair bir girizgâh yapalım. Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması devam ederken, “gizli oda” iddialarından sonra bu kez de bir uçak mevzusu gündeme geldi. Bu uçak neydi? İBB soruşturmasının firari ismi Murat Gülibrahimoğlu, Fatih Keleş, İbrahim Bülbüllü, Tuncay Yılmaz, Hüseyin Köksal gibi isimlerin de içinde yer aldığı; bu kişilerin ünlü isimlerle birlikte yurt dışına seyahatler gerçekleştirdikleri ve devam eden süreçte kumar, uyuşturucu gibi birtakım faaliyetlerin yürütüldüğü iddiaları ortaya atıldı.
Peki bu iddialar nereden çıktı? Ünlüler soruşturması kapsamında önce gözaltına alınan, ardından tutuklanan Rabia Karaca’nın ifadeleriyle. Rabia Karaca’nın ifadesinde, 15 numaralı bir fotoğraf yer alıyor. Bu fotoğrafın ne olduğu bilinmiyor. Fotoğraf kendisine sorulduğunda Rabia Karaca, “Derya Çayırgan, Ekrem İmamoğlu’nun sevgilisidir. Kendisi ondan para alır” şeklinde iddia ve ifadelerde bulundu. Ve bugün itibarıyla, İBB soruşturması kapsamında Derya Çayırgan da gözaltına alındı.
Derya Çayırgan savcılık ifadesinde neler söyledi?
İfadesine şu sözlerle başlıyor: “Bana sormuş olduğunuz Ekrem İmamoğlu isimli şahısla, 2021 yılında pandemi döneminde Taksim’de yürürken karşılaştım. Kendisine ‘Merhaba başkanım, nasılsınız?’ dedim. Milli takım oyuncusu olduğumu söyledim. Kalabalık ortamda kısa bir sohbet ettik. Kendisini makamında ziyaret etmek istediğimi söyledim.”
İfadenin devamında şunları söylüyor:
“Ankara’dayken yanımdaki kişilerden biri bana Ekrem İmamoğlu’nun telefon numarasını verdi. ‘Gelmek istediğiniz zaman buradan arayın’ dedi. 2021–2023 yılları arasında kendisini ziyaret etmek için aradım. Bana verilen randevu tarihinde Florya’da bulunan tesislerde kendisini ziyaret ettim.”
Dolgu ve botoksun karanlık yüzü! Sorun kimyasal değil iğne mi? ‘Görme kaybının dönüşü yok’
2023 yılında yaşanan bir süreci de şöyle anlatıyor:
“Bahçelievler’deki evim yıkıldı. O dönemde Bahçelievler İlçe Başkanı benim yakın arkadaşımdı. Beni ve ailemi binada yaşayan komşularla birlikte otele yerleştirdi. Bir süre sonra ailemi İBB tesislerine yerleştirdiler.”
Bir diğer detayda şunları söylüyor:
“Ankara’da oynadığım süre içerisinde İstanbul’a geri döndüm ve ailemin yanında kaldım. Bu süreçte Ekrem İmamoğlu’nun şahsi telefon numarasını bularak kendisini aradım. İlk başta telefonu açmadı, sonra bana geri dönüş yaptı. Kendisine teşekkür ettim. Ziyaret ettim, sporla ilgili konuştuk. Bana ‘İBB’de oynamak ister misin?’ diye sordu. Atletik yapıları nedeniyle oynayamayacağımı söyledim.”
İfadesinde, Ekrem İmamoğlu’nun voleybolu bıraktıktan sonra kendisine şu teklifi yaptığını da belirtiyor: “Voleybolu bıraktıktan sonra İBB’nin spor yönetiminde çalışmak isteyip istemediğimi sordu. Ben de ‘Neden olmasın?’ dedim.”
İSİMLER SORULDU, TANIMADIĞINI SÖYLEDİ
Savcılık tarafından Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz, Murat Gülibrahimoğlu isimlerini tanıyıp tanımadığı soruldu. Derya Çayırgan, bu isimleri tanımadığını beyan etti. Mustafa Akın ismi soruldu. Mustafa Akın, Ekrem İmamoğlu’nun koruması olarak görev yapan bir isimdi ve otelde yapılan görüşmelerde kamera kayıtlarıyla gündeme gelmişti.
Bu soruya şu yanıtı verdi: “Ekrem İmamoğlu’na ulaşamadığım zamanlarda Mustafa Akın’ı aradım. Onun dışında kendisiyle hiçbir irtibatım olmamıştır.”
Dövme sildirecekti kabusu oldu: Deri ve doku nakli yapılacak! 'Herkes ve her dövme uygun değil'
MASAK RAPORLARI VE PARA TRANSFERLERİ
MASAK tarafından yapılan inceleme kapsamında banka hesap hareketleri soruldu. Derya Çayırgan, bu konuda ifadesinde şunları söyledi: “MASAK incelemesindeki tespitler, kendi birikimlerimi dövize çevirip bankaya yatırmamdan kaynaklanmaktadır. 2021 yılından önce kazandığım paraları bankaya yatırmazken, 2021’den sonra birikimlerimin bir kısmını dövize çevirerek banka hesabıma yatırdım. Bu paraları banka hesabımda değerlendirdim.”
16 Haziran tarihinde hesabına elden yatırılan 50 bin euro için ise: “Bu para birikimimden kaynaklıdır.”
Farklı tarihlerdeki para hareketleri de soruldu ve: “Bu tutarların tamamı şahsi paramdır. Bana başkaları tarafından verilmiş paralar değildir.” şeklinde beyanda bulundu.
RABİA KARACA’NIN İDDİALARI SORULDU
Rabia Karaca’nın, “Derya Çayırgan, Ekrem İmamoğlu’nun sevgilisidir ve bütün parasını ondan alır” şeklindeki iddiaları kendisine soruldu. Derya Çayırgan bu iddialara: “Kimseden para almadım.” yanıtını verdi.
ADEM KAMEROĞLU SORUSU
Savcılık, Adem Kameroğlu tarafından aynı tarihlerde banka hesabına gelen paralarla ilgili de soru yöneltti. Bu soruya verdiği yanıt ise şöyle oldu: “O dönem neden böyle bir işlem yaptığımı bilmiyorum. Bankacının yönlendirmesiyle yapmış olabilirim. 50 bin euro benim birikimimdir. Üzerinden zaman geçtiği için detayları hatırlamıyorum.”
İfadesinin son bölümünde ise şu cümleleri kullandı:
“Sormuş olduğunuz tüm sorulara açıklıkla yanıt verdim. 50 bin euroyu tam olarak nereden aldığımı hatırlamamakla birlikte, ailemle birlikte o dönem oynadığım kulüpten elden aldığım paralar olabilir.”
Derya Çayırgan’ın savcılık ifadesi bu şekilde tamamlandı."
Kartalkaya faciasında yeni gelişme! Savcı cezayı fazla buldu
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.