Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Maraton VIP youtube kanalında Beşiktaş gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunan Bora Beyzade, Karagümrük maçından Sergen Yalçın’ın açıklamalarına, orta saha düzeninden transfer dönemine kadar birçok başlıkta çarpıcı yorumlar yaptı. Beyzade, hem saha içindeki eksikliklere hem de sosyal medyada oluşan tartışma ortamına dikkat çekti.“Beşiktaş’ın maç seçme lüksü yok; her galibiyet kazançtır”Karagümrük karşılaşmasıyla ilgili konuşan Beyzade, Beşiktaş’ın 2-0’lık galibiyetini şöyle değerlendirdi:“Kesinlikle güzel. Beşiktaş'ın maç seçme lüksü yok. Daha önce de bunu söylemiştim. Alınan her galibiyet şu an devre arasına yaklaştığımız kısıtlı zamanda Beşiktaş adına bir kazançtır. Beşiktaş çok iyi oynadığı bir karşılaşmayı geride bıraktı. Düşünün, Beşiktaş 2-0 kazanıyor, sayısız gol fırsatı kaçmış ve sahanın yıldızı Karagümrük kalecisi Grbic.”Karşılaşmada öne çıkan isimler arasında Jota Silva ve Orkun Kökçü’nün olduğunu vurgulayan Beyzade, Jota’nın oyun stilini şöyle tarif etti:“Jota Silva hiçbir zaman bir kanat oyuncusu olarak oyun kuran, oyunu yönlendiren, çalım atıp adam eksilten ve ceza sahasına arkadaşlarına hazırlayıcılık yapan bir oyuncu olmadı. Ama hep yüksek gol yüzdeleriyle ya da gol pozisyonuna girme yüzdeleriyle bilinen bir oyuncu.”“Orta sahada ciddi bir organizasyon problemi var”Beşiktaş’ın orta saha kurgusunda önemli sıkıntılar yaşadığını belirten Beyzade, Cerny – Orkun – Ndidi üçlüsünün yarattığı dengesizliklere dikkat çekti:“Beşiktaş çok fazla geçiş hücumu veriyor rakibine. Karagümrük'ün o zayıf kadrosuna rağmen orta sahayı çok rahat geçtiği, sanki hiç kimse yokmuşçasına Beşiktaş'ın birinci bölgesine kadar yaklaştığı sekanslar izledik. Bence bunun birinci sebebi orta sahadaki organizasyon problemiydi.”Beyzade, Orkun’un 10 numara pozisyonuna daha yakın oynamasının Beşiktaş’a katkı sağlayacağını düşünerek şunları söyledi:“Orkun'u biraz daha önde konumlandırdığımız pozisyonda sanki çok daha faydalı olacakmış gibi geliyor bana.”“Cengiz’e yüklenmek haksızlık; oyuncu elinden geleni yapıyor”Sosyal medyadaki Cengiz Ünder eleştirilerine de değinen Beyzade, bu ağır yüklenmeleri doğru bulmadığını belirtti:“Cengiz'in iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Cengiz geldiğinden bu yana rakamları ortada: 4 gol 2 asist. Cerny'nin de 1 gol 5 asisti var. Burada çok kötü bir tablo yok. Rashica’dan 2 yıldır verim alamadığımız bir ortamda Cengiz’e bu kadar yüklenmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum.”“Beşiktaş’ta bir ikilem var: Kaliteli ayaklar sahada ama takım yumuşuyor”Orta saha ve hücum hattı arasındaki dengenin kurulamadığını dile getiren Beyzade, mevcut oyuncu profilinin yarattığı çelişkiye dikkat çekti:“Hoca bitiricilik probleminin farkında. Kaliteli ayakların mümkün olduğu kadar fazla olmasını istiyor sahada. Ama kaliteli ayakların fazla olması demek sizi defansif anlamda biraz yumuşatıyor. Aslında Beşiktaş’ta böyle bir ikilem var.”Sergen Yalçın’ın sert çıkışı: “Hiç görmediğim kadar gergin”Karagümrük maçı sonrası teknik direktör Sergen Yalçın’ın açıklamalarını değerlendiren Beyzade, hocanın gerginliğine dikkat çekti:“Sergen Yalçın çok gergin. Hayatımda hiç görmediğim kadar gergin gördüm hocayı. İlk defa sosyal medyadan çok fazla dem vurdu. Orada yazılanlardan etkilendiğini çok belli etti.”Yalçın’ın “tribüne gelen taraftar geçerlidir” sözünü ise problemli bulduğunu ifade etti:“Aslında o yanlış. Geçen hafta tribünde hocaya ve başkana istifa diye bağıranlar da vardı. Beşiktaş taraftarını sosyal medya ve tribün diye ikiye bölmemek lazım.”“Yeni futbol komitesi köprü oluşturmuş; hoca da mayısa kadar süre istemekte haklı”Beyzade, Ümraniye’de kurulan yeni futbol komitesinin yönetim–teknik heyet iletişimini güçlendirdiğini söyledi:“İletişimin Beşiktaş’ta yavaş yavaş oturduğunu gördüm. Başkan ve hoca arasında konuşmaların seviyesi daha iyi bir noktaya gelmiş. Bunun en büyük pay sahibi yeni kurulan futbol komitesidir.”Sergen Yalçın’ın görevi bırakmayı düşünmediğini vurgulaması da dikkatini çekmiş:“’Kimse ve sen ben hiçbir yere gitmiyorum’ dedi. Bu hocanın hırs yaptığını gösteriyor. Durumdan memnun olmadığını, bu işi düzeltmek için çabalayacağını gösteriyor.”“Beşiktaş'ın duran top problemi büyük ölçüde çözüldü”Takımda olumlu gelişmelerin de olduğunun altını çizen Beyzade, duran toplarda yaşanan dönüşümü örnek gösterdi:“Beşiktaş, Sergen Hoca’nın gelişiyle birlikte duran toptan gol yeme problemini büyük ölçüde atlattı. Hatta çok önemli duran top golleri de kaydetti.”Ayrıca, hücum organizasyonlarıyla ilgili eleştirilerin yanlış şekilde yorumlandığını belirtti:“Hoca ‘Hücumda her şeyi söylemem’ dedi. Herkes bunu yanlış anladı. Sanki Beşiktaş hiç hücum organizasyonu çalışmıyormuş gibi düşünüldü. Hayır, bazı şeylerin inisiyatifini de oyuncular almalı.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..