Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Portekizli gazeteci Vítor Pinto, Beşiktaş’ta ayrılığı gündemde olan Rafa Silva’nın adı yeniden Benfica ile anılırken, olası transferin hem taktik hem de ekonomik boyutunu değerlendirdi.Vítor Pinto: "Rafa Silva, geçen sezon Mourinho'ya karşı iki kez kazandı. Mourinho bunu not etmiştir. Rafa geçen sezon Beşiktaş'ın açık ara en iyi oyuncusuydu, bu sezon da öyle. Ama önemli bir detay var: Beşiktaş'ta neredeyse bir buçuk senedir merkezde oynuyor.Ben artık Benfica'daki pozisyonundan bahsetmeyeceğim, herkes biliyor. Ama Türkiye'de tamamen merkezde oynuyor. Yani Sudakov'u mu kesecek? Sadece bunu soruyorum.Geri kalanına gelirsek, bu tam bir Rui Costa transferi olur — kulübü tanıyan, ligi tanıyan, hâlâ faydalı olabilecek bir oyuncu. Ama finansal koşullar dengeli olmalı. Benfica kesinlikle Rafa'nın önümüzdeki sezon sonuna kadar alacağı 9 milyon euroluk maaş yükünü üstlenmez.Ayrıca Ben Mourinho'nun sol kanatta gerçek bir kanat oyuncusu istemeyeceğine inanmıyorum. Gerçek bir sol kanat gerek. Rafa gelirse, Sudakov'u keser. Bu kadar basit."Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..