Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Duhuliye.com: ''Gain Medya'ya kayyum atandığına dair haberler mevcut. Hali hazırda Gain, Beşiktaş'ın da sponsorlarından biri. Gain Medya'ya kayyum atanması hukuki olarak Beşiktaş'ı nasıl etkiler? Görüşlerinizi rica edebilir miyiz?''Ali Rıza Dizdar: ''Gain Medya ile ilgili sorgulamalar devam ediyor. Sorgulamalar bittikten sonra TMSF, Gain Medya'ya kayyum atasa bile imzalanmış olan sözleşmelerin iptal edilmemesi gerekir. Hiç bir şey olmaz spor kulüplerine. Gain'in Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapılan sponsorluk sözleşmeleri mevcut. Bu sözleşmeleri hukukçular, maliyeciler yapıyor. Bende bu sözleşmeleri okudum, biliyorum. Türk sporunun gelişmesi için yapılan sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler TFF'ye, Ticaret Odalarına onaya gidiyor. Bu sözleşmelerin hiçbir şekilde TMSF tarafından askıya alınma durumu söz konusu değil. Nasıl orada çalışanların maaşlarını ödemek zorundaysa TMSF bunları yapacak.TMSF şirketin kuruluşuna ilgili bir değişiklik yapamaz. Sözleşmelerin içinde bir sürü avukat arkadaşlar çalıştı, emekleri var ve bütün bu sözleşmeler onaydan geçti Türkiye Futbol Federasyonu tarafından. Ve orada şimdi sigortalı işçiler çalışıyor, sigortalı avukatlar çalışıyor, sigortalı yönetim kurulu başkanları var, yani avukat olarak. TMSF'nin bu sözleşmeleri fesih etmemesi gerekir. Kayyum elbette mevcut sözleşmeleri inceleyebilir hatta onları feshedebilir ancak bu fesin hukuki sonuçları ortaya çıkar, mali sonuçları ortaya çıkar. Fesih ederlerse TMSF, spora darbe vurmuş olur.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..