• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Euromos Antik Kenti'nin tiyatrosu ayağa kaldırılıyor

Defne

Forum Üyesi
Katılım
11 Eyl 2023
Mesajlar
9,953
Puanları
16
Euromos Antik Kenti'nin tiyatrosu ayağa kaldırılıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde, Zeus Lepsynos Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nin tiyatrosu, yürütülen kazı çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşacak.

Bölgenin en önemli ören yerleri arasında gösterilen ve yıl boyunca kazı çalışmaları yapılan Euromos Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkartılan eserler tarihe ışık tutuyor. Ayakta kalan tarihi yapılar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Karia döneminin önemli merkezlerinden olduğu değerlendirilen tarihi alanda agora, tapınak, surlar, tiyatro ve hamam bölümlerinde yapılan kazı çalışmalarıyla kentin geçmişine ilişkin bulgular elde edilmesi amaçlanıyor.
3PsXujdSzU2qrYk7Ebl_tg.jpg
Kazı Başkanı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abuzer Kızıl, kentte bu yıl agora, Roma hamamı ve Euromos Tiyatrosu'nda çalışma yürüttüklerini söyledi. En önemli çalışma alanlarından birinin tiyatro olduğunu belirten Kızıl, tiyatronun neredeyse bütün bölümlerinin ortaya çıkarılarak ziyaretçilerin rahatlıkla gezebileceği bir konuma getirileceğini ifade etti.
afuTbO4D8ki8p10q9AraDQ.jpg

Helenistik döneme ait tiyatronun 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Kızıl, "Daha önce sondaj kazısı yaptık ve tiyatroda önemli verilere ulaştık. Burada bir soylu koltuğu bulduk. Koltuk şu an Milas Müzesi'nde" dedi. Kızıl, tiyatroda yürütülen çalışmalarda önemli verilere ulaşmayı beklediklerini dile getirerek, orkestranın ortasında ya da basamakların ön tarafında sunak bulmayı ve maskların çıkmasını ümit ettiklerini anlattı. 1,5 YILDA TAMAMLANACAK

Tiyatroyu antik dönemdeki eski ihtişamına kavuşturmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Kızıl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tiyatronun üst sıra basamakları korunmuş, bir kısmı kaymış vaziyette. Toprağın altında kalan kısımları daha iyi durumda. Orta kısımda oturma sıraları eksik oraları tamamlıyoruz. Antik dönemde olduğu haliyle düzenlemesini yapıyoruz. Daha sonra üst sıradaki tüm oturma basamakları yerinden alarak antik dönemdeki teknikle yerine koyacağız. Daha sonra orkestra ve sahne kısmında kazı çalışması yapacağız."

XTZN_rgcYUKJoMgYjUDTHQ.jpg
Tiyatrodaki çalışmaları 1,5 yıl içerisinde tamamlayarak sanatsal etkinliklerin yapıldığı bir alan haline getirmeyi planladıklarını aktaran Kızıl, "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında ise Roma hamamında çalışma yürüttüklerini belirtti. Selimiye Mahallesi'nde milattan önce 2. yüzyılda inşa edilen Euromos Antik Kenti, Anadolu'nun en iyi korunmuş Roma dönemi tapınakları arasında gösterilen "Zeus Lepsynos"a da ev sahipliği yapıyor.

 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.