• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Doğaseverlerin yeni gözdesi: Kavron Yaylası

Defne

Forum Üyesi
Katılım
11 Eyl 2023
Mesajlar
10,012
Puanları
16
Doğaseverlerin yeni gözdesi: Kavron Yaylası

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 2 bin 267 rakımlı Kavron Yaylası, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerine farklı güzellikler yaşatıyor.

Kaçkarlar'a tırmanmak isteyenlerin başlangıç noktalardan biri olan yayla, aynı zamanda bölgedeki gölleri ziyaret etmek isteyenlerin de yürüyüş rotasında yer alıyor. Zirveden çıkan kaynak suların beslediği derenin geçtiği yayla, bitki örtüsüyle yerli ve yabancı konuklarına seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Şehrin stres ve gürültüsünden uzak doğayla baş başa kalmak isteyenler, günübirlik kaçış noktası olarak Kavron Yaylası'nı tercih ediyor.

RjKDuPmuHke9shFm23ipbQ.jpg

"TURİSTLERİ BEKLİYORUZ"

Yayla sakinlerinden 69 yaşındaki Mustafa Bilici, yerli ve yabancı turistlerin sık sık yaylayı ziyaret etmesinden memnun olduklarını söyledi. Bilici, turistlerin ilkbaharda başlayıp kışa kadar düzenli olarak yaylaya geldiğini anlatarak, "Turistler en çok ağustosta geliyor, önce gelirlerse soğuk oluyor. Bu dönemde okullar açıldı, yerli turist pek gelmiyor ama yabancılar geliyor. Turistleri bekliyoruz, başımızın üstünde yeri var misafirlerimizin" dedi.

Yayla sakinlerinin misafirperver olduğunu belirten Bilici, "Ben evimde hiçbir maddi kazanç beklemeden yabancı turistleri misafir ettim ki gelsinler burada kültürümüzü görüp alışsınlar diye" ifadelerini kullandı. Bilici, Kaçkar Dağları'ndan gelen serinliğin yaylaya ayrı bir çekicilik kattığına değinerek, "Buraya gelenler, her yerde bulamayacakları bir doğayla karşılaşıyorlar. Eskiden çok kar yağardı, 4-5 metre. Burada hiçbir yerde yeşillik filan göremezdin ama son 15 senedir öyle kar yağmıyor" diye konuştu.

--hi5Spz90erIGoZzCh1GQ.jpg
Turistlerin en çok mıhlamayı merak ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Burada bir, iki tane kafe tarzı yer var, yemek yapıyorlar. Buranın en özel yemeği mıhlama, yabancı ve yerli turistler de mıhlama yemeye geliyorlar. Buradaki peynir, yağ tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Onun için gelenler tadına bakmak istiyor."
pithbC43GkCmmr9gH2kX0g.jpg
Trabzon'dan gezmek için Kavron Yaylası'na gelen Hacer Kıroğlu ise yaylanın doğasını çok beğendiğini söyledi. Kıroğlu, dağları sevdiğini vurgulayarak, "Doğada kendimi buluyorum, şu akan derenin sesi bile bana huzurlu hissettiriyor. Özellikle sonbaharda ağaçların farklı renkleri çok hoşuma gidiyor. Havanın şu andaki esintisi çok hoş" dedi. Amatör fotoğrafçı Adil Kocabaş da yaylanın fotoğrafçılar için çok güzel kompozisyonlar sunduğunu belirterek, "Özellikle Kaçkarlar'ı ve onun eteğindeki bu yaylayı görmeyi herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.