• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

”Bu oyuncu topluluğundan fazlası çıkmaz”

Beşiktaşlım

Forum Üyesi
Kaya Çilingiroğlu:Sergen Yalçın basın toplantısında çok net söyledi: “Beklediğimiz oyun buydu. Çok iyi bir galibiyet aldık. Bundan fazlasını da beklemiyorduk.” Çok açık bir açıklama, iyi bir öz eleştiri.Elindeki futbolcularla bundan fazlası zaten olmaz. Beşiktaş’ı bugün Gençlerbirliği maçında da gördün; daha önce Eyüp’le, şununla bununla oynadıklarını da. Antalyaspor’u yenmiş olmasına rağmen, ligin futbol açısından en zayıf ekipleriyle oynadığı maçlarda bile oyunu domine edemeyen; kazandığı maçları zor bela kazanan bir takımın buralara “ancak” gelmesi bile başarı. Çünkü bu oyuncu topluluğundan fazlası çıkmaz; bunu hepimiz görüyoruz. Bunları görmek için kimsenin âlim olmasına da gerek yok.Ama hatırlıyorsun, biz burada program yaparken bir gün aklıma geldi: “Serkan Reçber niye olmasın?” dedim, Serkan Reçber’i anlattım. İki hafta sonra Beşiktaş anlaşma yaptı. Ben Serkan’la anlaşılmasının doğru olabileceğini şundan dolayı düşünmüştüm: Transfer planlamasında, olabilecek en müspet oyuncuları en düşük maliyetlerle bulabilecek bir karakter olduğunu bildiğim için.Sergen Yalçın da söyledi: “Beraber oturduk, baktık; 4 ya da 6 tane oyuncu istiyoruz. Hepsi hazır oyuncular. Çoğu da yazıldığı gibi; doğru yazıyorsunuz. Bu oyuncular olmazsa oyuncu almayacağız. Bu oyuncuları alırsak da sorumluluk tamamen bize aittir.”Şimdi bu çok önemli. Ben burada tek bir şeye daha bakarım: Alınacak oyuncu çok iyi olabilir ama son 4-5 senede ne yapmış, ona da bakmak lazım. Çünkü oyuncu alıyorsun; Rafa Silva. Futbolculuğuna kim bir şey diyebilir? Hepimiz seviyoruz. Ama şu soruları da sormak lazım: Rafa Silva kaç kere milli oldu? 3 mü, 4 mü? Bu kadar kaliteli bir oyuncu 3-4 kez mi milli olur? Niye Avrupa’da daha büyük takımlarda tutunamadı? Niye kimse istemedi? Çünkü Avrupa’da transfer yaparken geçmişine ve karakterine de bakıyorlar: Sorumlu mu değil mi?Sergen diyor ki: “İdmana çıkıyor, evet; ama idmanda hiçbir şey yapmıyor. Üzerinden puan alamam. Çalışmıyor.” Doğru; idmana çıkıp çalışmadıktan sonra niye çıkıyorsun? FIFA’dan ceza gelmesin diye çıkıyorsun. Dünkü fotoğrafları da gördün.Zaten geldiği ilk maçta harika goller atıyor ama gol sonrası sevinmeyen bir karakter. Demek ki adamda bir sorun var. Avrupalı bunu bildiği için “Her an başıma sıkıntı çıkarabilir” diye bu oyuncuyu transfer etmiyor.Almanya’da sadece bu işi yapan şirketler var; oyuncunun geçmişine bakıyor, karakter analizini yapıyor, riskini ölçüyor. Çünkü insanla uğraşmak zor; büyük para yatırıyorsun, sigortası yok.Bu yüzden Sergen ve Serkan’ın karar vereceği oyuncuların doğru olacağına ben de inanıyorum. Ama bir yandan da başkana mesaj veriyor: “Bu oyuncuları alacaksın. Alamazsan hiç almayalım, böyle devam edelim. Beşinci oluruz.” Çok net söylüyor.Bu da aslında “Bu seneki transferlerin çoğu çöp” demek gibi. Cerny dışında… belki Bilal’i de ekleyebilirsin. Onun dışında bu takımdan fazlasını beklemek hayalcilik olur. “Biraz acı çekeceğiz” dedi; “acı çekeceğimizi biliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk” diye de ekledi.Bir de disiplin meselesi var. Mesela Orkun’un Fenerbahçe maçında yaptıkları… Bana göre kartların hepsi doğru. 2-0 öndesin; niye gidip basıyorsun? Taç çizgisi yanında oyuncunun ayağına basıyorsun; niye? Ya sende sıkıntı var ya takımda. Bu da ayrı bir disiplin sorunu.Özetle: Bu kadroyla Beşiktaş’ın ilk 5 kadro sayımına girmesi zor. Samsun, Göztepe, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe… Kadro kalitesi olarak gerideler. Zaten Sergen de “4-6 oyuncu istiyorum; öne değil arkaya” diyor. Demek ki sorun da burada.Ve şu penaltı pozisyonu… Ben sade vatandaş olarak şunu öğrenmek istiyorum: Geçen hafta benzer pozisyonlara penaltı çalındı. Bu neden penaltı değil? Birileri çıkıp aynı pozisyonları yan yana koyup anlatsın: “Bu niye penaltı, o niye değil?” Kamuoyunu aydınlatsınlar. Bana göre bu pozisyon penaltı; top ele çarpıyor, yön değiştiriyor.Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.