Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Cem Dizdar;''Beşiktaş'ta kaptanlı mevzu şöyle olması gerekiyor, ne olacağını bilmiyorum. Çünkü takımı ben yönetmiyorum. ne teknik anlamda, ne idari anlamda. Bir sorunu büyütmeden çözmek gerekiyor. Bu sorun büyüdü artık. İyi bir organizasyon sorunu büyümeden çözerse, onu büyük bir sorun olarak göstermez. Mert Günok'u protesto edenler, ıslıklayanlar, yuhalayanlar bence büyük oranda futboldan anlayan arkadaşlar değiller. Onlar daha çok Beşiktaşlılık motivasyonuyla öyle davranıyorlar. Bir takımın en öndeki oyuncusuyla, en arkadaki oyuncusuna aynı şeyleri gösteriyorsan çok oyundan anlamıyorsundur. Oyunda bir sorun vardır.En öndekiyle, en arkadakini protesto ediyorsan takımı görmüyorsun demektir. Hep gözün ya kurtarıcıdadır ya atıcıdadır. Bu atanın tutanın hani 'atem tütan men seni' var ya böyle şeylere inandırılmış bir kitle var. Atanın da iyi olacak, tutanın da iyi olacak. Anlat sen sabaha kadar Olivier Giroud'u anlat. Gol atmadığı şuta sabaha kadar anlat. Didier Deschamps buraya getireyim. Türkçeye çevirsin. Anlatsın, anlatsın dursun. Atanında tutanında kalmış bir kitlenin huzurunda oyun...Beşiktaş'ta bir başka sorunu anlatıyorum. Kaç tane Paulista haberi okudunuz? Takımdan kesildi, atıldı, gelmiyor, gitmiyor. Devre arasında takım arasın kendine filan... Mevcut Djalo'lu savunma tandemi Paulista, Uduokhai'ye göre daha mı tutarlı? Değil...Son maçın Beşiktaş istatistikleri içinde yani oyuncu alan istatistikleri içindeki en verimlilerinden biri, en yükseklerinden biri Svenson. Sen şimdi uçsan ne olur? Sağ bek uçsa ne olacak? O kendi yapacağı her şeyi yapmış. Takım katkıyı alıp onun motorun verimli yakıtı haline çeviremeyince ne Abraham görünür, ne Cengiz Ünder görünür, ne Rafa Silva görünür. Bir iki pozisyonda görürsen görürsün. Bu harcamayla da zaten bunlar görünür. Dolayısıyla bakacağın yer oyuncuların davranışlarından daha çok takım davranışıdır.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..