Beşiktaşlım
Forum Üyesi
“Sergen yorumcuyken haklıydı ama sahada işler öyle olmuyor”Ahmet Çakar, Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük döneminde, geçmişte yorumcuyken eleştirdiği davranışları kendisinin de sergilediğini söyledi: “Sergen gibi deneyimli, zeki bir adam kendini niye attırıyor? 2-0 öndesin, 28. dakikada biraz sabret. İlk defa mı taç yanlış yerden atıldı? Üstelik Orkun’un kırmızı kartı da bana göre yüzde 100 doğru.”“Orkun sinirli bir futbolcu değil ama kaptanlık yükünü kaldıramıyor”Kırmızı kart gören Orkun Kökçü’nün de eleştirilerin hedefindeydi: “Orkun terbiyeli, mülayim bir çocuk. Feyenoord’da, Benfica’da çok az kırmızı kart gördü. Ama Beşiktaş’ta 10 maçta iki kırmızı kart alıyorsun. Böyle kaptanlık olur mu? Bu, sorumlulukla bağdaşmaz.”“Beşiktaş’ta ilk düğme yanlış iliklendi”Çakar, Beşiktaş’ın sorunlarının temelinde kadro planlaması olduğunu vurguladı: “Bu kadro büyük hedefler için yetmez. Sergen bu kadroyu kurmadı, enkaz devraldı. Bu kadroyu Serdar Adalı değil, önceki yönetimler oluşturdu. Hasan Arat ve yönetimi yaptıkları hatalı transferlerle Beşiktaş’ı cezaya kadar götürdü.”“Beşiktaş’ın şampiyon olamayacağı sezon başından belliydi”Serdal Adalı’nın “Heyecana kapıldım, şampiyonluk kelimesini erken kullandım” sözlerine de değinen Çakar, bu tespitin doğru olduğunu savundu: “Biraz futboldan anlayan biri zaten Beşiktaş’ın şampiyon olamayacağını sezon başında görürdü. Galatasaray bu kadar güçlü, Fenerbahçe formda, Trabzon gizli gizli geliyor. Beşiktaş’ın ilk ikiye girmesi mümkün değil, ilk üçe bile zor girer.”“Sergen giderse ne değişecek?”Beşiktaş’ta teknik direktör değişikliği tartışmalarına da değinen Çakar, “Sergen gitse ne olacak?” diyerek çözümün isim değişikliğiyle gelmeyeceğini belirtti: “Sergen Yalçın gitse kimi getireceksin? Getirince Beşiktaş uçacak mı? Bu kadro Rafa Silva hariç küme düşmemeye oynar.”Ahmet Çakar, Beşiktaş kadrosunun kalitesine dair çarpıcı bir örnek verdi: “Bugün Türkiye liglerinden iki 11 çıkar, bir tane Beşiktaşlı alır mısın? Rafa Silva dışında o seviyede oyuncu yok.’’duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..