Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Emre Özcan'ın değerlendirmeleri şu şekilde...Emre Özcan: ''Net bir hata gördüm Beşiktaş'ta 1-0 sonrası. Gerçekten 0-0'ı kusursuza yakın oynadılar. Liverpool'a karşı galip gelmiş bir Galatasaray'a karşı yine aynı statta, deplasmanda, 4 gün sonra maça çıkıp 11'e 11'i, 0-0'ı, ana planı bu kadar iyi uygulamak. Öne geçip bir de rakibi eksik bırakmak. Kusursuza yakın, hatta belki kusursuz bir yarım saat. Ama sonrasında. Ilk yarı değil. Ama ikinci yarının başı itibarıyla ya da belki de 35-55 arası diyebiliriz. Gerçekten orada ciddi bir hata olduğunu düşünüyorum. Bu hatanın topa sahip olmamak olduğunu düşünmüyorum. Çünkü genel olarak anlatı şunun üzerine kuruldu. Yani 10 kişiye karşı neden topu alıp şey yapmıyorsun? Çünkü pas, pas, pas, yap ve Galatasaray'a karşı eksik rakibi yor. Böylelikle zaten yorulacaklar ve çok daha rahat bir şekilde son yarım saatte son 20 dakikada skoru 2-0 yapıp maçı kapatma şansını elde edeceksin. Bu da bir yoldur. Bu arada bu da yapılabilirdi. Kesinlikle yanlış bir yol olduğunu düşünmüyorum ama bunu tercih etmemesini anlayabiliyorum. Sergen Yalçın'ın. Fakat şunu gördüm. Golden hemen sonra baskı hattını, daha doğrusu takım kompaktını bir kademe öne çıkartıp daha önde karşılamış ve orayı gerçekten golden sonrasında daha doğrusu 10 kişiden sonrasında bir 10 dakikayı Beşiktaş iyi oynuyor. Ama sonrasında İlkay'ın derinleşmesi, Uğurcan'ın öne çıkması, Okan hocanın belirttiği gibi iki stoper arasına daha fazla girip eksik oyuncu ile tamamlama çabasından sonra maçın başındaki planına geri dönüyor. İlk yarının sonu ve ikinci yarının başı itibarıyla böyle eksik karşılama, şiddetsiz bir baskı bence daha önde götürüp baskı şiddetini, baskı yoğunluğunu arttırması gerekiyordu Sergen hocanın. En azından. Sonra ikinci kez izledikten sonra da bunu gördüm. Eğer bunu yapsa zaten topu alacaktı.''duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..