Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Umut Öztürk:“Şimdi Beşiktaş yine bir erteleme maçı oynuyor ama bu maçın o dönemden ziyade bugün oynanması kesinlikle Beşiktaş’ın lehine bir durum. Çünkü Konya lige çok keskin başlamıştı. Bunu hatırlamak lazım. Beşiktaş ise o dönemde henüz oyununu oturtamamıştı. Hatta oyun demeyeyim, transferlerini bile tam yerleştirememişti. Dolayısıyla o dönemde Lozan maçı için ertelenen Konya karşılaşması, belki Kayserispor maçı gibi külfetli bir 90 dakika değil, Beşiktaş’ın lehine sonuçlanabilecek bir maç vadediyor.Beşiktaş yine transfer döneminin sonunda aldığı oyuncuların birçoğunu kullanamayacak. Kalede Mert Günok’un oynamasını bekliyorum. Eğer kale Ersin’e verilmiş olsaydı, bunu zaten basında duyardık. Sağ bekte yine Jonas Svensson’la oynanacağını düşünüyorum. Svensson’la ilgili bir problemim yok ama onun sezon sonunda takımdan ayrılacağı kesin. Oysa Beşiktaş’ın elinde 6 milyon euroluk yatırım yaptığı genç bir sağ bek, Taylan Bulut var. Almanya U20 takımında forma giymiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Beşiktaş, hangi seviyede olursa olsun, Taylan’ın ekstra bir dezavantaj yaratacağını düşünmemeli.Taylan, doğru bir şablonda görev alırsa evet, Svensson kadar savunma güvenliği sağlamayabilir ama Beşiktaş’ın öncelikli hedefi hücumda üretken olmak olmalı. Bu maçta önünde Rashica oynayacağı için Taylan’ın savunma zaafları da minimuma inecektir. Stoperde Gabriel Paulista ve Emirhan Topçu ikilisini bekliyorum. Sol bekte statü gereği Rıdvan Yılmaz oynayamayacak, bu yüzden mecburen Jurasek forma giyecektir.Orta sahada Ndidi ve Orkun Kökçü ikilisinde bir değişiklik beklemiyorum. On numarada Rafa Silva, sol kanatta Mustafa Hekimoğlu, sağda Milot Rashica, forvette ise Tammy Abraham oynayacaktır.Benim istediğim 11 ise biraz farklı olurdu. Kalede Ersin Destanoğlu, sağ bekte Taylan Bulut, stoperde Gabriel Paulista – Emirhan Topçu, sol bekte Jurasek. Orta sahada Ndidi, Kartal Kayra ve Orkun Kökçü üçlüsü. Hücumda sol kanatta Rafa Silva, sağda Rashica, forvette ise Abraham.Konyaspor maçı Beşiktaş için zor bir sınav olacak. Konya deplasmanı hiçbir zaman kolay olmamıştır. Beşiktaş’ın bu kadar kaotik bir dönemde, rahat bir galibiyet almasını beklemiyorum. Gençlerbirliği maçındaki kötü performansın ardından teknik ekipten bazı değişiklikler görmeyi isterdim. Belki formasyon değişikliği, belki de radikal şekilde bazı oyuncuları kulübeye çekmek…Sergen Yalçın’ın bu maçta takıma “sopa altından” bir uyarı yapması gerekiyor. Çünkü Beşiktaş, Galatasaray veya Fenerbahçe seviyesinde olmasa da, en azından kendi sahasında Gençlerbirliği’ni yenebilecek bir takım. Bu potansiyeli sahaya yansıtmak için değişim şart.“duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..