Beşiktaşlım
Forum Üyesi
‘’Süper Lig'de haftanın maçı Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynandı ve puanlar da paylaşıldı. Sizce derbinin kazananları ve kaybedenleri kimler?’’Şansal Büyüka: ‘’Kaybedeni Beşiktaş bana göre. Yani gidiyorsun Aslantepe'den yenilmez bir takımdan bir puan alıp geliyorsun. Baktığında göze hoş geliyor, kulağı hoş geliyor. Ama bir Beşiktaşlıya sorsan, ‘Galatasaray maçında nasıl bir başlangıç istersin desen muhtemelen şunu der. 1-0 öne geçelim. Bir Galatasaraylı da kırmızı kart görsün. Gerisi kolay." Hiç öyle olmadı. Beşiktaş için rüya gibi, Galatasaray için kabus gibi bir başlangıç oldu. Ama sonraki dakikalarda Galatasaray'ın gücü, kalitesi, kendine güveni ve Türk takımlarının önündeki psikolojik üstünlüğü çok ciddi ortaya çıktı. Beşiktaş 1-0 öne geçmişsin. Davinson atılmış. Bir fazla oynuyorsun. İlk yarım saat oynadın. Maçın kalanının tamamını Galatasaray'a teslim ettin. İkinci yarıda bakıyorum gözlerime inanamıyorum. Beşiktaş takımı kendi yarı alanında top yapıyor. Öne çıkmaya korkuyor adeta ya. Hani Galatasaray böyle bir korku salmış rakiplerine. Nitekim Sergen hoca da maçtan sonra söyledi. Her şeyi bir anda değiştiremiyoruz diye. Ya bir öne oynasana bir şey yapsana. Kendi sahasında top çevirerek maçı tamamladı.10 kişiyle Galatasaray beraberliği yakaladı. Öne geçmek için teşebbüslerde bulundu. Gerçi çok net bir pozisyon yakalamasa bile ama gole niyet daha fazla niyetlenen Galatasaray’dı. Şunu kabul edelim. Bunu söyledik mi kızılıyorlar. Galatasaray Süper Lig'i ölçü olarak aldığımızda kadro kalitesiyle, fizik gücüyle, yönetilişiyle ve psikolojik üstünlüğüyle Türk takımlarının çok önünde. Futbol değişken bir oyun. Yarın ne olur, 3 hafta sonra ne olur bilemeyiz ama bugünün görüntüsü için de ben şunu rahatça söyleyebiliyorum. Galatasaray en yakın rakibine çift taneli puan farkı yaratıp şampiyon olabilir. Yine bunu 8. haftadan söylüyorum. Galatasaray bu havayı veriyor. İnanılmaz bir maç oynamışsın. Pazar günü aynı kadroyla çıkıyorsun ki ben aynı kadroyla çıkmasında Okan hocaya saygı duyuyorum. O kadroyu bozamazsın. Orada çok iyi oynayan bir oyuncuyu pazar günü Beşiktaş maçında kestiğinde psikolojik çöküntü yaratır o kesilen futbolcuda. Buna rağmen fizik gücü kimin daha iyi dersen Galatasaray maçı daha iyi tamamlıyor. Galatasaray Türkiye'yi ölçe aldığımızda bütün takımlarımızın çok ama çok önünde. Kadrosuyla, yönetişiyle, fizik gücüyle, atletik yapısıyla, ofansif oyun anlayışıyla ve psikolojik üstünlüğüyle yadsınamaz bir farklılık yaratıyor. Aslında maçın senaryosuna baktığımızda ‘Beşiktaş fırsat tepti’ diye şu var. Rafa 1-0ken çok önemli bir pozisyonu kullanamadı. 1-0 belki orada dönebilirdi. Bir de şunu söylemeliyim. Biz son dönemlerde adet oldu. Kaleciden oyunu kurmak. Baskı altındaki futbolcuya topu atıyorsun. Mert Günok gibi bu kadar tecrübeli bir kaleci. Savunman baskı altında. Niye o topu oraya oynuyorsun? Bütün hocalar garanti pas derler. Garanti oynasana kardeşim. Bunu bütün takımlarımız yapıyor ve böyle goller yiyorsun. Galatasaray'a bir golü hediye ettin. Yani ben Torreira baskıdayken o riske girmezdim.''‘’İkinci yarıdaki bu Beşiktaş düşüşü, bu oluşan zafiyet sizce ne kadar Sergen Hoca bir şeyleri hemen toparlayamıyoruz dese de Sergen Hoca kaynaklı mı yoksa Beşiktaş'ın mevcut kadro kalitesinde sizce hala problem var mı?’’Şansal Büyüka: ‘’Valla bu kadro Sergen Hoca'nın kadrosu değil. Sezon başı hazırlığı Sergen hoca'nın hazırlığı değil. Ben hiçbir olumsuzluğu burada Sergen Hoca'ya fatura etmem. Hatta şunu söylerim. Sergen hoca olmasaydı belki oradan bir bir böyle çıkmazdı. Sergen hocayla birlikte Beşiktaş bir özgüven kazanmaya başladı. Ama kabul edelim ki hele Galatasaray’la oranladığımızda Beşiktaş'ın kadrosu son derece yetersiz. Son derece yetersiz. Ve günü geldi hep tekrarlamaya devam edeceğim. Gedson Fernandes ile Masuaku'yu çok ama çok ararlar.’’duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..