Beşiktaşlım
Forum Üyesi
KALP KIRICI OLAN O KADAR SAAT GERİ DÖNMEMESİAli Ece: ''Ben konuyla ilgili gerçek duygularımı yayınlarda bastırmak zorundayım. Necip’le uzun uzun konuştuk. Eğer gerçek duygularımı açıklarsam Beşiktaş’ta zaten yeterince kaos var; bir de küçücük de olsa ben sebep olmayayım istiyorum. O yüzden bu konuyla ilgili duygularımı bastırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.Haber çıkmadan bir gün önce görüştük. Ali abi dedi ki: “Ben Sergen Hoca’yı aradım.” Necip direkt aramış, hoca açmamış. Sonra bir daha aramış. Bir iki saat geçmiş, “Herhalde meşguldür” demiş. 'Tatil, izin günü rahatsız etmeyeyim' demiş. Sonra mesaj atmış. Yani “telefonu kayıtlı değil” falan gibi bir şey söylemedi Necip bana. Necip çok uğraşmış ve en son Necip Uysal 'hocam' diye yazmış. Sergen Hoca geri dönmemiş. Haber olarak kalp kırıcı olan da bu; o kadar saat geçmesine rağmen geri dönmemiş olması.Hadi birinci gün önemli bir işi vardı, tamam. Telefon kapalıydı. Abi, ikinci gün dönersin. Senin son şampiyonluğunda Necip yok muydu? Onun da mı hatırı yok? Bir daha bak, bırakacak adam sezon sonu zaten. Sen kadro dışı bırakıyorsun ama yine maaş ödeyeceksin; takım bulamazsa. Bu bildiğin akılsızlık. Kadro dışı bırakıyorsun, sezon sonu futbolu zaten bırakacaktı. Sezon başı bunu söylemişti. Yeni bir şey değil. Altı ay daha maaş ödeyeceksin. Tamamen ekonomik, bilimsel diye bakılsa bile bu da akılsızca. Nereden baksan akılsızca.Mesela Türkiye Kupası maçında ihtiyacın oldu. Karmaşık bir fikstür var, alt lig takımıyla oynayacaksın. “Genç bir oyuncuyu oynatırız” diyorsun, tamam. Peki onun yüzünden elendin. Mevcut sözleşme var mı? Var. Sezon sonu futbolu bırakacak mı? Kadro dışı bırakmanın ne alemi var ya? Züccaciye dükkânına giren fil gibi girmişsin olaya.''MERT GÜNOK ÇOK KIRILMIŞAli Ece: ''Mert Günok meselesini de söyleyeyim. Mert kardeşimi çok severim. Bir kere aradım, meşgule verdi; hiç yapmazdı. WhatsApp’tan yazdım: “Mertciğim, konuşmaya ihtiyacın olursa…” Daha önce çocuğun okulu, bilmem nesi dahil her şeyi konuşurduk ama bu sefer o kadar kırılmış ki bana bile dönmedi. Yakın arkadaşımız dedi ki: “Abi o kadar kırılmış ki…” Şimdi diyecekler ki onun kırılmasını yenmişim falan. Hayır.Bu çocuk en kötü dönemlerde yaptığı kurtarışlarla tarihi farklar yemeni engelledi. Club Brugge maçı var mesela, puan aldığımız maç. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Kaleciyi değiştirsen 7-0 kaybedeceğimiz maçtı. Biraz vefa olur ya. Ben “100 sene Mert’le, 100 sene Necip’le sözleşme uzatılsın” demiyorum. Kulübe katkı verilmiş mi? Son şampiyonlukta Necip var mı? Var. Niye böyle davranıyorsun?''CELTIC NECİP'E TEKLİF YAPMIŞTIAli Ece: ''Bak özellikle Necip, Mert, Ersin diyorum. Ersin, son şampiyonlukta o Karius denen felaketten sonra cüzi bir rakamla kaleye geçti ve şampiyon takımın parçası oldu. İcabında satarsın. Necip’i beş sene önce satsan hiçbir şey demezdim. Ayrıca Necip’e 2015’te emek verildi. Slaven Bilic beni aradı, “Necip ayrılmak istiyor, oynatmadığımı düşünüyor ama ben onu çok seviyorum, oynatacağım” dedi. Necip’e “Ne istiyorsan onu yap” dedim. Celtic’ten teklif vardı, isterse gidebilirdi. Son anda kalmayı seçti çünkü o hafta sakatlıklardan dolayı oynatma kararı alındı.Bu adam hep senin eksik, sakatlık yaşadığın anlarda çıktı ortaya. Liverpool galibiyeti mesela… Balotelli’yi tuttu, Franco’yla oynadı. Bu hatıraların hiç mi değeri yok? Sen deseydin ki “Oğlum, sezon sonu bırakma; devre arasında bırak”, bırakırdı. Para da istemezdi.Mert Günok’ta da aynı şey var. Ersin’de de aynısının olma riski çok büyük. Transferde sürekli “Filip Jörgensen” deniyor, tamam eyvallah ama vedalaşırken Beşiktaş’a yakışmayan bir şekilde oluyor. Ben Süleyman Seba dönemiyle birebir aynısını bekleyecek kadar saf değilim. Metalciyim, punkçıyım; hayata gerçekçi bakıyorum. Ama bu çok kalp kırıcı.Gizli gizli Necip’i çağırırsın, Mert Günok’u çağırırsın. “Abi sezon sonu mu bırakacaktın? Gel devre arasında bırak, seni teknik direktörlük kursuna gönderelim, yurt dışına gönderelim” dersin. Kimse kırılmazdı. Necip Beşiktaş terbiyesini çocukluğundan almış biriydi. Evet, çok yetenekli değildi ama örnek bir Beşiktaşlıydı.Necip’in eşine bile “olabilecek en düzgün futbolcuyla evlendin” dedik. Çocuğun başına gelmeyen kalmadı. Federasyon hatasıyla itibarı zedelendi, eşi hamileydi. Bu stresler yaşandı. Bu kadar kırıcı olmak zorunda değilsiniz. Ne geçti elinize?''BU SERGEN YALÇIN'IN GÖREVİ DEĞİLAli Ece: ''Bu Sergen Yalçın’ın görevi de değil. Bu kulüp organizasyonundaki bir saçmalık. Yönetim kurulu kaç kişi? 10-12 kişi var. Bu işle ilgilenecek kimse yok mu? Bir yönetici gider Necip’in evine, Mert Günok’un evine. Bu işler böyle yapılır. Beşiktaş’ta kimlerle yollar ayrıldı. Rıza Çalımbay bırakıldı, Metin Tekin futbolu bıraktı. Yeterince hüzün yaşamadık mı?Takımın durumu zaten ortada. Bu ne gereksiz bir kaos? Yılın son günlerinde yapılır mı bu? Tarih kimin haklı, kimin haksız olduğunu yazacak.Ben Necip’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü Necip birçok gencin hayalini gösterdi: Çok yetenekli olmadan da çok çalışarak, disiplinli ve ahlaklı olarak büyük bir kulüpte uzun yıllar oynanabileceğini gösterdi. Bugün “zaten bir şey oynayamıyordu” diyenler, 10 sene sonra “nesli tükenen insanlar” diyecek.Veda yazısına bakın. Haklıyken mağduriyet yaratmıyor, “Camiam karışmasın” diyor. Ben de Necip’in hatrına uzatmıyorum ama Mert Günok meselesini, Mert’le konuşma imkânım olursa ayrıca ele alacağım. Çünkü bir insani mobbing varsa bunu kimsenin yanına bırakmam. Bunlar sadece kaleci, stoper, orta saha değil; insan bunlar.Umarım yanlış duymuşumdur. Mert Günok’tan bekliyorum: “Abi böyle bir şey yok” desin ya da “Kulübün durumundan dolayı konuşmayayım” desin. Galiba Mert Günok Fenerbahçe ile görüşüyor. Eski takımında iyi bir yedek kaleci olarak uzun yıllar devam edebilir. Birçok takım Mert’i alır.''duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..