İstanbul'da gümrükten uygun fiyata otomobil getireceğini söyleyerek 9 kişiyi dolandıran 10 kişilik örgüt yakalandı. 60 milyon TL'lik vurgun yapan kişilerin evinde, çok miktarda para ve altın ziynet eşyası bulundu. Mağdur S.B., "Normal fiyatından yüzde 40 daha ucuz oluyor" yalanıyla kandırıldıklarını söyledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ucuz otomobil almaya çalışırken dolandırıldıklarını söyleyen mağdurların şikayeti üzerine soruşturma başlattı.
Dolandırılanlar, tanıştıkları S.B. adlı kişinin "Ben gümrük mevzuatını çok iyi biliyorum. Filo halinde araçlar getirip satıyorum. Normal fiyatından yüzde 40 daha ucuz oluyor" yalanıyla kendilerini kandırdığını söyledi. Mağdurların hepsi önce bir araç aldıklarını daha sonra daha lüks araçlar almak için şüpheliye para gönderdiklerini belirtti. 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları araştırmada S.B. liderliğinde organize şekilde dolandırıcılık yapan örgütün varlığını belirledi. İstanbul, Cumhuriyet Baş savcılığı, Örgütlü suçlar soruşturma bürosundan alınan izinle 2 ay süren teknik ve fiziki takip yapıldı. Delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul'da düzenlenen operasyonda örgüt lideri S.B.'nin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.