• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

49 yıllık minibüsüyle nostaljiyi sokaklara taşıyor

Nurhak

Forum Üyesi
49 yıllık minibüsüyle nostaljiyi sokaklara taşıyor

Kocaeli'de Pala Dayı olarak bilinen Hasan Durukan, 49 yıllık minibüsüyle nostaljiyi sokaklara taşıyor. Durukan, 1976 model minibüsüyle babasından miras kalan klasik araç tutkusunu ve çocukluk hayalini yaşatıyor.

L-s33Nnsq0KkrPYMO4N9RQ.jpg

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bisiklet tamirciliği yapan Hasan Durukan, bakım ve onarımını elleriyle yaptığı 1976 model minibüsüyle babasından miras kalan klasik araç tutkusunu ve çocukluk hayalini yaşatıyor.
GXJcOT-gikGMB_95uAMW3g.jpg

Yaklaşık 40 yıldır bisiklet tamirciliği yapan 55 yaşındaki Durukan, çocuk yaşta babasından miras kalan klasik araç sevgisini sürdürüyor.
AU8RdJ5p4ESxrzfjCQzdkw.jpg

Yıllar içinde satın aldığı klasik araçların bakımını ve onarımını kendi imkanlarıyla yapan Durukan, onları yeniden yollara çıkarıyor.
VKwLaPwg70S35xq7H4OA1g.jpg

Bıyığının uzunluğundan dolayı çevrede "Pala Dayı" olarak da bilinen Durukan'ın 5 yıl önce satın alarak baştan aşağı yenilediği 1976 model minibüsü ve onarım süreci devam eden 1972 model otomobili bulunuyor.
7XclSIJaL0KK9tEGTH7f9g.jpg

Hasan Durukan, 15 yaşından beri bisiklet tamirciliği yaptığını, klasik araç sevdasının da babasından kalma miras olduğunu söyledi.
BMntt3F9_UeBaiYxDt7lmQ.jpg

Klasik araçların tamirini babasının yanında izleyerek öğrendiğini anlatan Durukan, klasik araçlara adeta aşık olduğunu, 1968 model minibüsünü yakın zamanda sattığını aktardı.
72Pt4VE-wU6ZGuDQBmwyqQ.jpg

Durukan, şu anki aracına da çok fazla talibin olduğunu, ölene kadar satmayı düşünmediğini belirterek, aracı aldığında genel bakım onarıma soktuğunu, rengini de değiştiğini kaydetti.
L5kzbNS_VU6MP95Daw1xJA.jpg

ğluna da 1972 model otomobil aldığından bahseden Durukan, "Otomobilin boyasını komple kazıdım, kendim yeniden boyayacağım. Kurban Bayramı'nda oğlumun düğünü var, ona yetiştirmeyi düşünüyoruz. İki araca da çok para harcadım, hala daha devam ediyorum. Harcadığım para gözüme gelmiyor. Bunlar bebek gibi, bakım ve ilgi istiyor. Bunları yormayacaksın nazik davranacaksın." diye konuştu.
BxNu8-CaI0CAFS7E0_DCeg.jpg

Durukan, klasik araçların tamiri için usta bulamadığını, kendisinin hem iş yerinde çalıştığını hem de araçları tamir ettiğini anlattı.
wZ8nZIA7RUqVqRZuNJoysg.jpg

Tek hobisinin klasik araçlarla uğraşmak olduğunu anlatan Durukan, "Aşkla yapıyorum, yorulmuyorum. Araçta ya Ferdi Tayfur'un ya da Neşet Ertaş'ın kasetlerini dinlerim. Yolda durdurup fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. Karşı şeritten geçen araçlar mutlaka korna çalıyor. Bu mahallede beni tanımayan yoktur, tanımayanlar da bu araç sayesinde beni tanıdı. Aracın camından, çerçevesine kadar her şeyini yeniden yaptım." ifadelerini kullandı.
rJ-Xh8V0gUC6Vr4phBZktg.jpg

Durukan, aracın renginin özel olarak tasarlandığını belirterek, "Rengini ben seçtim, sempatik bir renk olsun istedim. Babamın arabası da sarıydı, o yüzden de biraz bu renge tutkum var. Araçla Eskişehir, Düzce, Tekirdağ'a gittik, sorun yaşamadık. Bu araçla Almanya'ya gitsen sorun yaşamazsın." dedi.
1T9QABDs5Uq5olgtXTyLjw.jpg

BRCPxtYSkkyY4EBeT5wz8Q.jpg

vSP0MPWtj0SeMtdDWU5SXw.jpg

zdSQqfnipkykGRdDWUAU_Q.jpg

zqbpYwaOJ0qNPJvG29_LNQ.jpg

lDRtmjP_l0KZIdVWTDUJwA.jpg

eOFvSmEI8EGuuQg-1DNOIg.jpg

WxaYYS9dskqQ3pOh2lXRvA.jpg

HUZosS04_UWjpYdU0tlQAg.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.