alphatm
Forum Üyesi
Ebu Hureyre (ranh), Peygamberimiz aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Allahü Teala`nın bir kısım melekleri vardır ki, onlar yollarda gezer, zikir ve ibadet meclislerini ararlar
Zikir ve ibadetle meşgul olan bir topluluk gördüler mi:
-Gelin, burada aradığınızı bulursunuz diye birbirlerine çağırırlar. Bunun üzerine dünya semasına melekler toplanıp kanatları ile onları kuşatırlar. Sonra kullarının hallerini en iyi bilen Rableri, meleklere sorar:
-Kullarım ne diyor? Melekler:
-Seni tespih ediyorlar, tekbir ediyorlar, hamd ve tazimde bulunuyorlar. Allahü Teala:
Onlar beni gördüler mi? Diye sorarlar. Melekler:
-Hayır, seni görmediler, derler. Allahü Teala:
-Beni görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar. Melekler:
-Seni görmüş olsalardı, daha çok ibadet eder, daha çok tazim ve tespihte bulunurlardı, diye cevap verirler. Allahü Teala:
-Benden ne diliyorlar? Diye sorar. Melekler:
-Cenneti diliyorlar derler. Allahü Teala:
-Onlar cenneti gördüler mi? Diye sorar. Melekler:
-Hayır, vAllahi ey Rbbimiz, görmediler, derler. Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı, iştiyakları daha çok olur, arzuları daha şiddetli olur, rağbetleri daha büyük olurdu, derler. Allahü Teala:
-Onlar neden bana sığınıyorlar? Diye sorar. Melekler:
-Cehennemden sığınıyorlar, derler. Allahü Teala:
-Onlar cehennemi gördüler mi? Diye sorar. Melekler:
-Hayır, vAllahi görmediler, derler. Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar. Melekler:
-Görmüş olsalardı, ondan daha çok kaçarlar, daha çok korkarlardı, diye cevap verirler. Allahü Teala:
-Siz şahid olun ki, onları mağfiret ettim, buyurur
Meleklerden birisi:
-Mecliste bulunan filan kişi onlardan değildir. Kendisinin bir işi sebebiyle oraya gelmiştir, diye söyler. Allahü Teala:
-Oralar zikir ve ibadet meclisidir; yanlarına gelip oturan kimse de oradakilerin sebebi de ile saadete ere buyur. (Buhari,Müslim,Tirmizi)
Allahü Teala`nın bir kısım melekleri vardır ki, onlar yollarda gezer, zikir ve ibadet meclislerini ararlar
Zikir ve ibadetle meşgul olan bir topluluk gördüler mi:
-Gelin, burada aradığınızı bulursunuz diye birbirlerine çağırırlar. Bunun üzerine dünya semasına melekler toplanıp kanatları ile onları kuşatırlar. Sonra kullarının hallerini en iyi bilen Rableri, meleklere sorar:
-Kullarım ne diyor? Melekler:
-Seni tespih ediyorlar, tekbir ediyorlar, hamd ve tazimde bulunuyorlar. Allahü Teala:
Onlar beni gördüler mi? Diye sorarlar. Melekler:
-Hayır, seni görmediler, derler. Allahü Teala:
-Beni görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar. Melekler:
-Seni görmüş olsalardı, daha çok ibadet eder, daha çok tazim ve tespihte bulunurlardı, diye cevap verirler. Allahü Teala:
-Benden ne diliyorlar? Diye sorar. Melekler:
-Cenneti diliyorlar derler. Allahü Teala:
-Onlar cenneti gördüler mi? Diye sorar. Melekler:
-Hayır, vAllahi ey Rbbimiz, görmediler, derler. Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı, iştiyakları daha çok olur, arzuları daha şiddetli olur, rağbetleri daha büyük olurdu, derler. Allahü Teala:
-Onlar neden bana sığınıyorlar? Diye sorar. Melekler:
-Cehennemden sığınıyorlar, derler. Allahü Teala:
-Onlar cehennemi gördüler mi? Diye sorar. Melekler:
-Hayır, vAllahi görmediler, derler. Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar. Melekler:
-Görmüş olsalardı, ondan daha çok kaçarlar, daha çok korkarlardı, diye cevap verirler. Allahü Teala:
-Siz şahid olun ki, onları mağfiret ettim, buyurur
Meleklerden birisi:
-Mecliste bulunan filan kişi onlardan değildir. Kendisinin bir işi sebebiyle oraya gelmiştir, diye söyler. Allahü Teala:
-Oralar zikir ve ibadet meclisidir; yanlarına gelip oturan kimse de oradakilerin sebebi de ile saadete ere buyur. (Buhari,Müslim,Tirmizi)