Baktın olmuyor, bakmayacaksın. – Tom Robbins
İsim düşmedikçe kendime bile uğramıyorum. – Tom Robbins
Doğmak ve ölmek kolaydı. Zor olan hayatın kendisiydi. – Tom Robbins
forumadasi.com
Yapmacık olup sevilmektense, kendim olup nefret edilmeyi tercih ederim. – Tom Robbins
Kadınların açtığı yarayı tedavi etmenin yolu yok gibidir. – Tom Robbins
Defter aynı olduğu sürece, yeni bir sayfa açmanın ne önemi var? – Tom Robbins
Suya düştüğünüz için değil, sudan çıkamadığınız için boğulursunuz. – Tom Robbins
Kıyameti merak ediyorsanız, terk edilen bir kadının sessizliğini dinleyin. – Tom Robbins
Mükemmel aşkı yaratmak yerine mükemmel aşık aramakla vakit kaybediyoruz. – Tom Robbins
Kendi gemisine kaptanlık etmeyen, vardığı limana şaşmamalıdır. – Tom Robbins
Benimle yarına gelecek olsaydın; seni dünde bırakmazdım! – Tom Robbins
Akıllı ve zeki olmaya çalışırken, Kalpsiz ve duygusuz kalmak, İşte bütün hikayemiz bu. – Tom Robbins
Kelebeğin ömrüne bir gün deme, o senin gibi ayları değil anları yaşar. – Tom Robbins
Kazanmak için etrafındakileri harcayanın elde edeceği şey galibiyet değil yalnızlıktır. – Tom Robbins
Bazen olmaz ; hayat istediğini sunmaz, sunsa da uymaz. Ya zaman yanlıştır; ya mekan. Belki de insan. – Tom Robbins
En tehlikeli insan tipi, yalnızlığı geçene kadar sizinle olan, sonrasında kendi yoluna bakan, insan tipidir. – Tom Robbins
İyi ki egoları kadar yer kaplamıyor insanlar yeryüzünde, yoksa bu dünyaya sığmamız imkansız olurdu. – Tom Robbins
Sonsuzluğa kadar üzüntüyle yaşamaya mecbursak bile, bir yandan da dünyanın tadını çıkararak yaşayalım. – Tom Robbins
Üç kelimenin toplam ağırlığı bir ton geliyordu ve buna noktalama işaretleri dahil değildi. – Tom Robbins
Akıllı insanlar kendilerine yapılan birçok şeyi affedebilir; ama affetikleri şeyleri hiçbir zaman unutmaz. – Tom Robbins
Bireyselliğimiz bizim tek varlığımızdır. Onu güvenlik uğruna ya da tüm toplumun çıkarları uğruna değiş tokuş etmeye, elden çıkarmaya razı olanlar bulunabilir. Ama onu koruyan, hayatın buruk yollarında onu hep yanında taşıyan, sevgide, düşüncede ona sadık. – Tom Robbins
Bilgeliği ellerinde tutanlar, onu her gelen serseme öylece sunamazlar. İnsanın onu alabilmek için hazırlanmış olması gerekir. Yoksa ona yarardan çok zararı dokunur.
Ayrıca bilgeliğin o duru sularında yalpa vuran bir sersem suyu bulandırınca zararı herkese. – Tom Robbins