Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Vole'de Beşiktaş'ı değerlendiren Onur Tuğrul ve Önder Özen'in görüşleri şu şekilde...Onur Tuğrul: ''Hocam Beşiktaş'ın skorları biraz papatya falı gibi gidiyor. Bir kazanıyor Beşiktaş bir puan kaybı. Bir kazanıyor. Acaba toparlayacak mı? İki puan kaybı. Bir kazanıyor, bir puan kaybı. Fenerbahçe'ye kaybediyor, Antalya'yı yeniyor. Samsun beraberliği, Karagümrük'ü yeniyor. Gaziantep beraberliği diye gidiyor Beşiktaş. Artık taraftar şöyle bir iki maç rahatlasak hoca bir özgüven kazansa gibi beklemekten yoruldu, ağaç oldu belki de. Nasıl toparlanacak bu istikrar kısmı? İstikrar için Beşiktaş'a reçeteniz nedir? Şimdi Cengiz Ünder ve Jota da sakatlandı. Hatta Jota için başkan 'En az iki ay yok' diyor. Cengiz de ilk yarıyı kapattı. Nedir Reçete?''Önder Özen: ''Bunlar iyi olmadı. Ya bugün reçete belliydi. Fırsat maçları vardı. Mesela Gaziantep maçı eğer kazanılmış olsa 2 puan daha yazılmış olsa insanlar geleceğe biraz daha umutla bakabilirdi. 'Acaba yarışa giremeyebiliriz ama yarışa girenleri didikleyebilir miyiz acaba? Zorlayabilir miyiz? Oradan birini aşağı altımıza alabilir miyiz? Biraz daha yukarı bakabilir miyiz?' düşüncesi oluşabilirdi. O fırsat haftalarında hep puan kayıpları oldu. İçeride veya dışarıda. puan kayıpları oldu. Deplasman biraz daha derli toplu gitti ama evde epey puan kaybı var. Hem Samsun maçı hem bu maç Gaziantep maçı. Hani yukarıya yakın ekiplerden bir tanesini yenme fırsatıydı aynı zamanda. O da ortadan kalktı. Yukarıdan ekipleri yendiğimizde biraz daha moral, özgüven biraz daha artabiliyor. Yukarı yaklaşma fırsatı ortaya çıkabiliyor. Bunları değerlendiremedi. Reçete aslında yukarıdan birilerini yenmekti. İç sahayı daha etkili kullanabilmekti. İç sahada çabuk bitirebilmekti. İç sahada taraftarı daha davetkar bir futbolla işin içine çekebilmekti. Bu oluşmadı şu ana kadar. Bir de üstüne Cengiz ve Jota'nın sakatlığı geldi. Geçmiş olsun her iki oyuncuya da. Cengiz son dönemde takımı kaleye götüren oyunculardan bir tanesi. Evet, savunmada da bazen hatalar yaptı. İşte gole sebep olan basit hata da yaptı ama takımın hücumdaki güçlerinden bir tanesiydi. Onun da olmadığı, Jota'nın da eksildiği bir ortamda Beşiktaş için işler biraz daha zorlaşmış oldu.'' Onur Tuğrul: ''Hocam orada şu denenemez miydi? Yani Cerny'nin en iyi bölgesi, transfer de yaptıran bölgesi sağ kenardı. Cengiz Ünder'i orada kullanmak için Cerny'nin bölgesinden ve hatta veriminden feragat ediyor Beşiktaş teknik ekibi. Cengiz'in biz aslında Başakşehir'de şu hikayesini biliyoruz. Altınordu'dan Başakşehir'e geliyor bakıyor diyor ki 'Ben burada takımın en önemli oyuncusu benim, bölgemde oynuyor Edin Visca. Diyor ki 'O zaman ben bu oyuncuyu kesemeyeceğim belli ki. Şu anda benim gözüme kestireceğim bölge sol taraf olabilir ancak her antrenmandan sonra gidiyor ters ayak orta ters ayak şut çalışıyor ekstra ve sol tarafın hakimi oluyor orada. Doka'yı kesip ondan sonra Avrupa transferine kadar kendisini götüren yolu açıyor Cengiz. Sol tarafta da Beşiktaş'ın bir eksiği varken Cengiz'i neden hiç denemiyor Beşiktaş? Ben bana çok garip geliyor bu.''Önder Özen: ''Şeyden olabilir. Hocanın yorumculuk yaptığı dönemde Cerny'nin orta sahanın bir uzantısı olabileceği konusunda da fikirleri vardı. Belki vardı Fenerbahçe'ye karşı Glasgow'da elde ettiği başarıda, o başarılı maçta takım formasyonunda kenarda gibi görünse de atakları hep şeyden yapmıştı. Koridordan içeriden yapmıştı yani. Hem oyunu rakip yar alana götürürken hem kendisi hata atan finalde yer alırken koridoru kullanmıştı. Belki öyle hayal etmiş olabilir. Öyle uygun görüyordur.''Onur Tuğrul: ''Yine öyle kullanılabilir hocam. Yani şimdi hep konuştuğumuz Kerem Aktürkoğlu Fenerbahçe'de de kenar oyuncusu. Benfica'da da kenar oyuncusuydu ama birinde merkezde topla buluşuyordu. Birinde buluşmuyor. O görevlendirme hocanın insiyatifinde değil mi? Yanlış mı biliyorum?''Önder Özen: ''Doğru. O hocanın inisiyatifinde yapabilir miydi? Yapabilir. Böyle tercih etmemiş. Belki şey de olabilir. Şimdi bazen hani bir gözünüze kestirdiğiniz biri vardır. Bir oyuncu vardır. Onu almak için orada bir eksiğin görünmesi gerekir. Şimdi siz o eksiği eldekilerden biriyle kapatırsanız o transfer yolu kapanabilir belki.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..