• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Sudan'daki çatışmaların 6. günü: Ölü sayısı 413'e yükseldi

Mircx

Forum Üyesi
G57GTVIhKU6iT4VtGqahhQ.jpg
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sudan'da 6 gün önce başlayan yoğun çatışmalardan bu yana 413 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 3 bin 551 kişinin yaralandığını duyurdu. Bununla birlikte, ülkede ateşkes çabaları yine sonuçsuz kaldı. Başkent Hartum'da insani kriz derinleşerken, yiyecek ve su sıkıntısı yaşanıyor.

sELvg443hEexGNxecHlLeA.jpg
Sudan'da varılan ateşkes kararına karşın, başkent Hartum, Omburman ve Bahri kentlerinden silah sesleri yükseldi. DSÖ'nün belirttiğine göre 6 gündür süren çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 413'e, yaralalıların sayısı ,se 3 bin 551'e çıktı.
q9gxA2bqZk-9yRa3t-Acpg.jpg
Çatışmalar Hartum'da özellikle ordu karargahı ve Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah Burhan'ın konutunda yoğunlaşmış durumda.
oRds48cKqEuPsA5rfjjPGQ.jpg
Hartum'a giden yollarda kontrolün orduda olduğu ve ordu birliklerinin paramiliter güçlere ek kuvvet gönderilmesini engellemeye çalıştığı belirtiliyor. Paramiliter güçlerin esir tuttuğu söylenen 177 Mısır askeriyse ülkelerine döndü.
FjdbFacNak-h3kok1l6kbw.jpg
Sudan'da sokakta çatışmalar sürerken ülkede insani kriz de derinleşiyor. Özellikle başkent Hartum'da su ve yiyecek bulmak zorlaştı.
Y41EwuYOBk-de45y1IRw1g.jpg
Çatışmaların ortasında kalan sudanlılar çareyi evlerini terketmekte buluyor. Binlerce kişi Hartum'u terk etti.
kMOVNi_PNE-YFtEZ6jHD5A.jpg
Öte yandan, çatışmanın bir tarafında Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah Burhan'a bağlı birlikler yani ordu var.
D5x8-MNWo0O6NJLbhzS5iw.jpg
Diğer tarafta ise General Muhammed Hamdan Dagalu'nun "Hızlı Destek Kuvvetleri" olarak bilinen paramiliter gücü yer alıyor.
pHFE0wUi8E6ETi23DEfYqA.jpg
Dagalu ile Burhan arasında haftalardır süren iktidar mücadelesi cumartesi günü silahlı çatışmaya dönüştü .Her iki taraf da çatışmalar nedeniyle birbirini suçluyor.
uSrSWLGt8U2F_SmN5C7jLw.jpg
J4iRP-aDgEmSY0GQWEi4Yw.jpg
_OoNSuzRfkWfyiuFjRVn5w.jpg
C2hmwjgY_k-5RHkYIUP-Yg.jpg
9_WF36peDkCg-s8JR2uNRg.jpg
mEz1gNJ-mEaN4k_DGa1-gg.jpg
en9-5CmYxk6MXFs1j0bGCw.jpg
gZEQUdM2MEW3jfbCdJVQZw.jpg
OagD83kDqkygS3OMc2jo-Q.jpg
MQgtjpHXQkWnGAuzQgTzzg.jpg
thmX4gVxEEGOPZ7s4RPILw.jpg
ofB9cc0F2UyYbSjuK5s6Pw.jpg
sUw9jIH6hEmjvpwkRJZvbg.jpg
IP8fELEfTUCaaaPQz1qVAQ.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.