Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
*haberi!*Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan
Giriş yap veya üye ol.
'de... OHAL bölgelesi ilen edilen*depremden etkilenen bölgeler için alınan yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.*Alınan kararlara göre, ailesi veya kendisi deprem bolgesinde ikamet eden devlet üniversitesi öğrencilerinin bahar dönemi katkı paylarını devlet ödeyecek.*Katkı payını ödemiş öğrencilere üniversiteler paralarını iade edecek.*
Dernekler, tüzüklerindeki kuruluş amacı ve çalışma koşullarına bakmaksızın depreme ilişkin faaliyette bulunabilecek. Yabancı sivil toplum kuruluşları da faaliyet izni ve faaliyet konusuna bakmaksızın depremle ilgili çalışma yapabilecek.* Turkiye'de faaliyet izni olmayan ancak*OHAL*ilan edilen illerde faaliyette bulunmak isteyen yabancı sivil toplum kuruluşlarına İçişleri Bakanlığı*OHAL süresince izin verecek.*
ARAÇ MUAYENE SÜRELERİ ETTELENDİ
OHAL*ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi. 6 şubattan OHAL*suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar,*OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek.*
ANNE VE BABASINI KAYBEDEN ÇOCUKLARA EÐİTİM DESTEÐİ
Anne veya babası depremde ölen okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaögretim öğrencilerine, eğitime devam etme şartıyla 2022-2023 eğitim yılı sonuna kadar aylık eğitim desteği verilecek.
ŞİRKETLERE KREDİ YAPILANDIRMASI
Deprem bölgesindeki şirketler KGF kredilerini 1 Ocak 2024'e kadar yapılandırabilecek.*Bu şirketlere ilave 6 ay ödemesiz dönem ve vade süresi sağlanacak.
Giriş yap veya üye ol.