Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Hem İspanya dışında olan dünya kupası öncesi hazırlıkları takip eder ve futbolcularla röportajlar yapar sonra da hemen bir başka ülkeye başka maçlara giderdim.Tabiiki yanında dünyanın en iyi foto muhabirlerinden rahmetli Hüseyin Kırcalı olurdu. 1982'de aldığım keyfi ve heyecanı öbür kupalarda pek alamamıştım.Daha sonra 1986 'da Meksıka ve 1990 dünya kupaları onları takip etti. Her kupa bir başka mücadeleyi ortaya koyardı. Daha ındıvıduel (yüksek teknik ) oyuncular ve çabukluk her dünya kupası geçtikçe arttı.Futbol 2000'lerden sonra daha atletik ve süratlı oldu. Artık son 2024 dünya kupasında topları bile takip edemez olduk. Sürat ve beceri birleşince artık çok daha değişik futbolcu yapısı ortaya çıktı.Türk futbolu da bu yapıya yavaş da olsa uydu. Yine mesleğim gereği futbolun çok içinde olduğum için Türk futbolunu aşağılayanlardan hoşlanmıyorum.Küçümseyenleri benimsemiyorum.Neden mi?Türk futbolu 1960 'dan sonra büyük yokluklara rağmen halkın baskısı ve olağanüstü ilgisi ile bir yerlere geldi. Bu ilgi ve alaka (birara okullarda futbol yasaktı ) zaman geçtikçe Türkiye'de ilk çim sahaların 1985 'li yıllarda rahmetli Başbakan Turgut Özal'ın sayesinde olmuştu. Türkiye'de ilk stad devrimini de başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Mesela İngiltere 189 'lı yıllardan beri çim sahalarda futbol oynuyor. Yani aramızda bir 135 yıllık fark var. Ama İngıltere tarihinde bir tek 1966 yılında dünya şampiyonu oldu ama İngiltere 'de kimse İngiliz futbolunu yerden yere vurmuyor. Çünkü İngiltere 'de uzun zaman yaşadım ve gördüm. Konuyu değiştirelim ;Türkiye'de takımlarda scoutlar var. Onların yönlendırmesi ile futbolcu transferi yapılıyor. Beşiktaş'ın scoutları için birşey söylemek istemiyorum. Tanımıyorum. Ama geçenlerde scoutlar ile Sergen Yalçın arasında bir sıkıntı yaşandı. Sergen buna itiraz etti..Ve futbolcu seçimi konusunda itıraz büyüdü ve başkan konuya el koydu.Başkan Adalı transfer konusunda bütün yetkileri Sergen Yalçın'a verdi. Bana göre doğru da yaptı. Avrupa ve Güney Amerika kulüplerinde hocalara böyle yetki pek verilmez. Sadece sorulur. Çünkü transferi Sportıf Direktör ve kulüp başkanı yapar.Ama bizde bu sistem farklı işler.Şimdi soruyorlar. Beşiktaş'da kim haklı?Bana göre Sergen haklı.Hoçcakalın Ferhan Tezcan/FotosporHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..