• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Savaşın vurduğu kasaba: Staryi Saltiv

Wizard

Forum Üyesi
Ukrayna'nın doğusunda yer alan Harkiv bölgesine bağlı Staryi Saltiv kasabası, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle adeta harabeye dönmüş durumda. Çatışmalar nedeniyle yıkımın oldukça fazla olduğu kasabada kalanlar, temel hizmetlerden yoksun hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Harkiv bölgesinin doğusunda yer alan ve Donets Nehri'nin kıyısına kurulan bu kasabada savaştan önce 4 bine yakın kişi ikamet ediyordu.

4PlQ3-3iBEiC9CBQAU1mvA.jpg
Rusya sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafede yer alan Staryi Saltiv, savaşta taraflar arasında şiddetli çatışmalara sahne oldu.
znh6mqhin0Gxa57ZG9_BvA.jpg
Savaşın izleri daha kasabaya giden yolda kendini gösteriyor. Yol kenarında yanmış çok sayıda askeri araç dikkati çekiyor.
QckByxQ2zkCBOqY5ebtIQA.jpg
Top ve roket atışları nedeniyle kasabadaki yollarda çukurlar oluşmuş. Çatışmalar sebebiyle kasaba sakinlerinin büyük çoğunluğu bölgeden ayrılarak daha güvenli yerlere gitmek zorunda kalmış.
fYyVgBpW3k-H9BIy6D5W7g.jpg
Kasabaya girişteki binalardaki yıkım, bölgede yaşanan çatışmaların boyutunu ortaya koyuyor. Saldırılarda birçok bina yıkılmış veya ağır hasar almış. Staryi Saltiv'in içinde bulunduğu durum savaşın yıkıcı yüzünü yansıtıyor.
M4569xYR1EOa3Vu5zgLRaw.jpg
Bölgede ve çevresinde çatışma olmasa da kasabada çok az sayıda kişinin ikamet etmesi ve sokakların ıssızlığı dikkati çekiyor. Kasabada kalanlar ise çatışmalarda hasar gören evlerini temizlemeye ve onarmaya çalışıyor.
9UzzJqZRqk-cnwNVsYkwlA.jpg
Kasaba sakinleri elektriğin, suyun ve doğal gazın olmaması nedeniyle zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor.
GK4DAknifECgjZ_bVM6N9A.jpg
Evlerdeki yıkım ve zorlu kış şartlarının yaklaşması nedeniyle, bazı kasaba sakinlerinin bölgede sükunet sağlansa da evlerine dönmesi zor gözüküyor.
2Tis90Dn00Sa3YJBTde_HA.jpg
Saldırılarda evi yıkılan 63 yaşındaki Viktor Bazarniy yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.Evinin 15 Mayıs'taki bir saldırıda vurulduğunu anlatan Bazarniy, "Ruslar buradayken ben de buradaydım. Daha sonra bizimkiler, Ukraynalılar buraya geldiler, Ruslar nehrin diğer tarafına geri çekildiler ve şiddetli çatışma, bombardıman başladı. Genel olarak sabah ve öğlen bombardıman oluyordu.
nQPgM-bNuUq3vI8iDKC73g.jpg
Hepimiz çok korkuyorduk. 15 Mayıs sabahı vurdular. Ben bodrumdaydım. Patlama oldu. Yer titriyordu. Bodrumdan çıktım baktım ki evim yok." dedi.
tiKxQB76UUqIBj_ZavDW7g.jpg
Saldırının ardından Harkiv şehrindeki kızının yanına sığındığını belirten Bazarniy, 40 yıldır bu kasabada yaşadığını ve şehir hayatına alışamadığını ifade etti.
asYNvV6oWkOKzKS9wbGB7A.jpg
Yıkılan evini yeniden inşa etmek istediğini ancak maddi imkanının yeterli olmadığını dile getiren Bazarniy, şunları söyledi:
gxi4Y1-nCUa8zlLecwXZDw.jpg
"Benim tek başına evi inşa etmem imkansız. İmkan dahilinde yapacağız. Ne kadar hayatım yeterse inşa edeceğim. Ben burada büyüdüm. Mutfağım var orada, orada kalırım. Kışın da sobamız var. Duruma göre bakacağım, büyük ihtimal burada yaşayacağım kışın da. Ben bir köylüyüm, şehir sakini değilim. Ben şehirde yaşayamıyorum."
RTItnJe-G06aNCF5mWHGQA.jpg
Rus saldırılarında evi hasar görenlerden biri de 73 yaşındaki Lyuba, saldırının ardından Harkiv'e gittiğini belirterek, bölgede sükunetin sağlanmasının üzerine 10 gün önce evine geri döndüğünü söyledi.
vbY9VysJfU2BW-aRrhbUhA.jpg
Oğluyla yaşayan ve ilerleyen yaşına rağmen saldırıda tavanı hasar alan evini temizlemeye çalışan Lyuba'yı asıl düşündüren ise belirsizlik.Bölgede kış şartlarının oldukça zorlu olduğunu söyleyen Lyuba, "Kış nasıl olacak bilmiyorum. Eğer vurmazlarsa ve odunumuz yeterse, demek ki kışı burada geçireceğiz. Yetmezse tekrar Harkiv'e akrabalarımın yanına gideceğim." ifadesini kullandı.
2vbaAwvl7kGEX-X2PEhP5Q.jpg
biiqwR2RkkmF3FgK3YVt_Q.jpg
ypeBMFy_wUa1KAK3cEA1dw.jpg
Q3hTMJrAaUaZdVWI61XzvQ.jpg
9cAOoucucE6OVQ0l1JbOGQ.jpg
ZYwBgAbe2UCPz-ZmsuTlzQ.jpg
sae48i0JHkysBDnUyMTtxQ.jpg
Rf69py24G0-LRYLIveIuag.jpg
ksk2814qwUqc4metkOXkvA.jpg
OgTqpxJKA069FzFEedumVQ.jpg
lBiLQ1G0BUqYQVKHlONzFw.jpg
RLrwb5BhCUmQRq8XOH1Mww.jpg
2wv8vR35X0a2frMXyR2DFA.jpg
MnQYZ9HfA0-_4Dt-TPA5hg.jpg
gZUnKghTckysvSFCwABnzA.jpg
qQFvWedEhEy7QOgCaYoKdA.jpg
srV63IkyOUabJ4P47fz0EA.jpg
lApf2bYgtkKol5nz9Wjy_A.jpg
VFwVPOhvu0uKbnyHdB8SmQ.jpg
p7bDfaeqZUqGdd1DWoYZ0w.jpg
pvbOCFE66kaZQ0l0LWN4Lw.jpg
dntLrZr670iHGjdQ-kXKrw.jpg
0XJ3XfEdv0yMyxL3TdCYmg.jpg
-dtQ_Ogx2k2p8sF4WGptPQ.jpg
KZUcRx3E4k-KZveF8DrU4w.jpg
DUXQmFkS_kWFXbfjkIlLog.jpg
MRf_vxn570q1RUZq2YnhEA.jpg
]]

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.