Merhaba, Bu,
ODIN kullanarak Samsung'unuza özel bir ROM'un nasıl kurulacağına dair kısa ve tatlı bir rehber olacaktır. Bu kılavuzu S10e G9700 HK sürümü için uyarlayacağım (sahip olduğum telefon) Ben bir linux kullanıcısıyım ama Odin yalnızca Windows'ta çalışıyor, bu yüzden bu% 100 bir Windows 10 VM'de çalışıyor ve elbette Windows'ta yerel.
1. Bu kimler içindir?
Cihazlarına TWRP yükleyemeyen veya yüklemek istemeyen kişiler için. Örneğin TWRP, SK / CHG versiyonu olan S10E Snapdragon G9700 ile çalışmaz.
2. Bu yöntem bootloader kilitli telefonumda çalışacak mı?
KOD
Bootloader kilitli telefonlar donanımda kilitlidir, taşıyıcıların ROM'larını onlara göndermekten başka hiçbir şeyi flaş etmenin bir yolu yoktur. Önyükleyicinin kilidini açabilirseniz, bu kılavuz sizin için çalışacaktır.
3. Bunu yalnızca G9700 telefonla kullanabilir miyim?
Hayır, herhangi bir cihazı kullanabilirsiniz, ancak bu kılavuz s10e g9700'e göre uyarlanmıştır; çünkü bu telefonun TWRP sürümü Android10 ile çalışmıyor.
4. Neden Heimdall'ı kullanmıyorsunuz ve kılavuzu tamamen Linux'ta yapmıyorsunuz?
Manjaro [Arch] linux kullanıyorum ve Heimdall'ın çalışmasını sağlamaya çalıştım ama yapamadım, bu yüzden en az direnç yolunu seçin, bu yüzden ODIN ve pencereler elde*ettiğimiz şey.
5. Önerilen ROM'lar?
Google Apps hayranı değilim, bu yüzden önerilerim şu (2) ROM'lar:
1.*
2.*
not* yakınlık sensörü S10E ve PHH tabanlı ROM'larla çalışmaz -*
6. Phhusoon'dan PHH tabanlı bir ROM kullanıyorsanız, Bluetooth Sesin çalışmasını sağlamak için bunu ayarlayın?
Geliştirici Seçenekleri altında - "Bluetooth A2DP donanım boşaltmasını devre dışı bırak" seçeneğini AÇIK duruma getirin
Kredi (çalışmaları için)*
ODIN kullanarak Samsung'unuza özel bir ROM'un nasıl kurulacağına dair kısa ve tatlı bir rehber olacaktır. Bu kılavuzu S10e G9700 HK sürümü için uyarlayacağım (sahip olduğum telefon) Ben bir linux kullanıcısıyım ama Odin yalnızca Windows'ta çalışıyor, bu yüzden bu% 100 bir Windows 10 VM'de çalışıyor ve elbette Windows'ta yerel.
1. Bu kimler içindir?
Cihazlarına TWRP yükleyemeyen veya yüklemek istemeyen kişiler için. Örneğin TWRP, SK / CHG versiyonu olan S10E Snapdragon G9700 ile çalışmaz.
2. Bu yöntem bootloader kilitli telefonumda çalışacak mı?
KOD
Bootloader kilitli telefonlar donanımda kilitlidir, taşıyıcıların ROM'larını onlara göndermekten başka hiçbir şeyi flaş etmenin bir yolu yoktur. Önyükleyicinin kilidini açabilirseniz, bu kılavuz sizin için çalışacaktır.
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
3. Bunu yalnızca G9700 telefonla kullanabilir miyim?
Hayır, herhangi bir cihazı kullanabilirsiniz, ancak bu kılavuz s10e g9700'e göre uyarlanmıştır; çünkü bu telefonun TWRP sürümü Android10 ile çalışmıyor.
4. Neden Heimdall'ı kullanmıyorsunuz ve kılavuzu tamamen Linux'ta yapmıyorsunuz?
Manjaro [Arch] linux kullanıyorum ve Heimdall'ın çalışmasını sağlamaya çalıştım ama yapamadım, bu yüzden en az direnç yolunu seçin, bu yüzden ODIN ve pencereler elde*ettiğimiz şey.
5. Önerilen ROM'lar?
Google Apps hayranı değilim, bu yüzden önerilerim şu (2) ROM'lar:
1.*
Giriş yap veya üye ol.
*(Şişkinlik yok, Gapps'in yerine FOSS Uygulamaları ile Android 10'u stoklayın, üste kendi yükleyebilirsiniz, Google Haritalar'ı kullandığım gibi (kullandığım tek Gapp)2.*
Giriş yap veya üye ol.
*(Lineage OS 17.1 - bu vanilya, ADB [FYI] kullanarak .apk dosyalarından F-Droid veya Aurora gibi bir App Store yüklemeniz gerekecek - Günlük sürücüm olarak kullandığım şey bu!not* yakınlık sensörü S10E ve PHH tabanlı ROM'larla çalışmaz -*
Giriş yap veya üye ol.
6. Phhusoon'dan PHH tabanlı bir ROM kullanıyorsanız, Bluetooth Sesin çalışmasını sağlamak için bunu ayarlayın?
Geliştirici Seçenekleri altında - "Bluetooth A2DP donanım boşaltmasını devre dışı bırak" seçeneğini AÇIK duruma getirin
Kredi (çalışmaları için)*
Giriş yap veya üye ol.
*
Giriş yap veya üye ol.
(Project Treble PHH & LineageOS PHH) &*
Giriş yap veya üye ol.
*(CMD Script)
Giriş yap veya üye ol.
*Gereksinimlerine*gider
Giriş yap veya üye ol.
- 7zip -*
Misafirler için gizlenen link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Odin -*
- CMD veya PowerShell (Windows) -*
- Telefonunuzun Resmi Stok*
Misafirler için gizlenen link, görmek için Giriş yap veya üye ol.*alın -Misafirler için gizlenen link, görmek için Giriş yap veya üye ol.(bu benim telefonum için olanı)
- İndirilen dosyayı ayıklayın (BL, AP, CP, CSC olacaktır). .TAR. MD5 dosyaları
- 7zip ayıklama kullanarak sadece AP .tar.md5 (img.lz4 dosyalarına sahip olacaktır: boot.img.lz4, vbmeta.img.lz4 & system.img.ext4.lz4)
- Google'dan temiz bir vbmeta.img dosyası indirin -*
- Şimdi LZ4 kullanarak vbmeta.img dosyasını (google'dan yeni indirilen) sıkıştırmamız gerekiyor.
- Sağlanan komut dosyası zip dosyasının içindeki /bin klasörüne gidin (veya LZ4'ü*
Misafirler için gizlenen link, görmek için Giriş yap veya üye ol.)
- Bu komutu çalıştır
Kod:
lz4.exe -B6 --content-size vbmeta.img vbmeta.img.lz4 - Bitti vbmeta.img (vbmeta.img.lz4 dosyasını saklayın)
- Şimdi en sevdiğiniz Özel ROM'u indirin (
Misafirler için gizlenen link, görmek için Giriş yap veya üye ol.)
- 7zip kullanarak .img.xz dosyasını ayıklayın ve içindeki dosyayı system.img.ext4 olarak yeniden adlandırın (bu, lz4 sıkıştırması olmayan sistem işletim sistemidir)
- Şimdi LZ4 kullanarak system.img.ext4 dosyasını (sadece yeniden adlandırılmış) sıkıştırmamız gerekiyor.
- Bu komutu çalıştır
Kod:
lz4.exe -B6 --content-size system.img.ext4 system.img.ext4.lz4 - system.img.ext4 ile tamamlandı (system.img.ext4.lz4 dosyasını saklayın)
- Cihazı Rootlamak ister misiniz? evet devam ederse;*adım 24'e*atlamazsanız
- Stok ROM'undan çıkarılan boot.img.lz4'ü alın (AP.tar.md5 dosyası)
- Bu dosyayı LZ4 kullanarak sıkıştırmamız gerekiyor.
- Bu komutu çalıştır
Kod:
lz4.exe -d boot.img.lz4 boot.img
- Bu boot.img dosyasını bir telefona aktarın ve Magisk Manager'ı çalıştırın (köklü bir telefon olması gerekmez) ve boot.img dosyasına yama uygulayın
- Yamalı dosyayı telefonunuza alın ve bilgisayarınıza aktarın
- Yamalı Magisk dosyasını boot.img olarak yeniden adlandırın
- Şimdi LZ4 kullanarak boot.img dosyasını (sadece yeniden adlandırılmış) sıkıştırmamız gerekiyor.
- Bu komutu çalıştır
Kod:
lz4.exe -B6 --content-size boot.img boot.img.lz4
- Yeniden adlandırılan Magisk yamalı olarak tamamlandı (boot.img.lz4 dosyasını saklayın)
- Stok boot.img.lz4, vbmeta.img.lz4 ve system.img.ext4.lz4 dosyalarını yeni özelleştirme dosyalarıyla değiştirin
- Dosyaları tar-md5-script-tool'dan ayıklayın.zip
- Aşağıdaki tüm dosyaları tar-md5-script-tool klasörüne kopyalayın veya taşıyın
- Dosyalar: (fota.zip içeren meta veri klasörüne ihtiyacımız yok)
boot.img.lz4 dqmdbg.img.ext4.lz4
dtbo.img.lz4
persist.img.ext4.lz4
recovery.img.lz4
system.img.ext4.lz4
userdata.img.ext4.lz4
vbmeta.img.lz4
vendor.img.ext4.lz4 - Şimdi Odin ile kullanmak için AP dosyasını oluşturacağız
- Toplu .bat dosyasını tar-md5-script-tool klasöründen çalıştırın
- Tamamlandığında /tar-md5-script-tool/temp-folder/ adresine gidin.
- İçinde AP_TAR_MD5_CUSTOM_FILE_ODIN.tar.md5 bulacaksınız.
- Stok ROM ve AP'nizden BL, CP, CSC'yi (HOME_CSC kullanın) (AP_TAR_MD5_CUSTOM_FILE_ODIN.tar.md5 kullanarak) flaşlayın
- Yapılmış