Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Kaya Çilingiroğlu: “Sergen Yalçın geçen sene olsa aynı şekilde beyanat verebilir miydi? Mesela kalecisinin yaptığı hareketle ilgili… Diyor ki, ‘Zaten onlar baskı yapıyordu, merkeze top atmamak lazım. Ama işte futbolda oluyor’ diyor.Yorumcu olarak bunu konuşmak başka bir şey, takımın teknik adamı olarak konuşmak başka bir şey. Çünkü oyuncusuna sahip çıkmak zorunda.Sergen Yalçın mesela, atıyorum altı ay evvel Beşiktaş Kulübü’ne gelse… Cerny, El Bilal, Abraham, Orkun’u ayrı bir yere koyuyorum. Bunları transfer eder miydi? ‘Hayalindeki Beşiktaş takımında bunların yeri var mı?’ diye düşünür insan.Ama maalesef… Şöyle bak, bir takım var karşıda, oturmuş. Üç senenin şampiyonu, dördüncü sene neredeyse hep aynı oyuncularla oynuyor. Sen daha geleli — Sergen Yalçın’ın kendi özelinde söylüyorum — bir ay olmamış, hiç birbiriyle beş maç oynamamış oyuncularla sahaya çıkıyorsun. Bu takım belli ki sezon başını kötü geçirmiş. Oyuncuların sakatlığı var. İki stoperin yan yana üç maç oynamamış. Beklerin dediğin zaman, sol bekinin dördüncü maçı, sağ bekinin üçüncü maçı, Ndidi’nin ikinci maçı. Dolayısıyla bu atmosferde maç öncesi Sergen Yalçın’a sorsalar şimdi, tabii ki kabul etmez ama desen ki ‘Galatasaray deplasmanına gidiyorsun, kötü bir Göztepe sınavın var, sana beraberlik veriyoruz, çık git oradan’ deseler, oynamadan kim kabul etmez? Ben ederim. Çünkü neticede hedefi — kendi de onu ifade ediyor, daha evvel de ben söyledim — devre arasına, yani ikinci transfer dönemine kadar asgari kayıpla gidip orada eksiklerini tamamlarsa, Mayıs’a kadar kopmadan bu takım gidebilir. Hatta doğru oyuncularla şampiyonluk adaylarından bir tanesi de olabilir. Hedef bu.Ama sen gidip de Galatasaray’ı, orada bu kadar yepyeni bir takımla, çalışmamış, birbirleriyle oynamamış oyuncularla… Yani ben orada ‘İki puanı kaçırdım’ diye konuşursan, o yanlış olur. Ama dünkü maç özelinde; maç 1-0 galip başlamışsın, 35’te adamları atılmış. Ondan sonra bütün ipler senin eline geçmiş. Ama hâlâ devre olmuş, gol yememişsin, bir iki tane de olma pozisyonu vardı. Sahaya çıkıp oyunu domine edemiyorsan, o zaman ‘Ben bu maçta üç puanı hak ettim, iki puanı kaçıran taraf oldum’ diyemezsin.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..