• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Rüzgar eken fırtına biçer

VeDa

Forum Üyesi
Katılım
14 Eyl 2022
Mesajlar
2,402
Puanları
0
"Erdoğan dünya görüşü nedeniyle, Batı'nın jeopolitik hakimiyetine varoluşunun temelini oluşturan kültürü nedeniyle şiddetle karşıdır. Erdoğan çocukluğundan beri buydu; dolayısıyla da rejiminin temelini de bu kültürü oluşturmaktadır. Bu nedenle Türkiye'nin teknolojik olarak da bağımlı olduğu Batı pazarlarının yerine koyacağı seçenekler aramaktadır." Bu cümleler Free Turkish Press isimli internet sitesinde yer alan Selim Koru imzalı yazıya ait. Yazının başlığı "Hayırsız Evlat Safsatası: Batı Erdoğan'ı Nasıl Yanlış Okudu".

Yazıda NATO'nun Vilnius zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in ittifak üyeliğine "olur" vermesinin Batı kanadında Ankara'nın nihayet gerçekleri görüp ayaklarının suya erdiği ve Rusya sevdasından vaz geçebileceği umutlarının doğmasına yol açtığı, ancak bunun fanteziden öteye geçmesinin mümkün olmadığı anlatılıyor. Yazının bu bölümü şöyle:

"New York Times'ın analiz yazısında şunlar yazılı: "Erdoğan'ın İsveç konusunda fikir değiştirmesi ABD'yle bağlarını onarmak istediğinin bir işareti. 'Bloomberg'e göre de 'Türkiye'nin İsveç konusunda tutum değişikliği NATO'nun birliğini güçlendiriyor.' Yani bu yayın organlarının bakış açılarına göre Türkiye sonunda Rusya'yla arasına mesafe koyup dümeni yeniden Batı'ya çevirmeye karar verdi. "

Bunun aslında Batı'nın bir yanılsaması olduğuna işaret edilen yazı şöyle devam ediyor:

"Batı Erdoğan'ın 2018'de seçimleri yeniden kazanması, 2019'da yerel seçimleri kaybetmesi ve geçtiğimiz Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesiyle umutlandı. Bunlara göre zaman içinde Erdoğan'la Putin arasındaki dostluk-kardeşlik ilişkisi yeniden hasmane bir ton alacaktı. Onlara göre Rusya-Türkiye ilişkileri ideolojik inançlar değil, jeopolitik gerçeklere dayanıyordu. Bu jeopolitik gerçekler de zaman içinde Türkiye'yi yeniden NATO'lu müttefiklerine doğru itecekti. "

HAYIRSIZ EVLAT SAFSATASI

Yazının bundan sonrası daha ilginçleşiyor:

"Acaba bu kadar çok yorumcu neden hep müzmin birer iyimser? Buna acaba hayırsız evladın bir gün yuvasına döneceği şeklindeki boş beklenti diyebilir miyiz? Çünkü böyle düşünenler hep yörünge değiştirir gibi görünen Türkiye'nin günün birinde gerçekleri görüp gerçek yuvası olan NATO'ya döneceğini umdular. "

Bu hayırsız evlat safsatasının köklerinin Osmanlı dönemine dayandığına dikkat çekilen yazıda Osmanlı'nın Rusya'dan korunmak için sonunda hep Batı'yla ittifak yollarını aradığının, çağımızda da aynı beklentinin güç kazandığının altı çiziliyor.

Yazının bir bölümünde de şu ilginç ifade kullanılıyor:

"Hayırsız evladın yuvaya dönmesini bekleyenler aslında yanılıyorlar. Erdoğan 'ın istediği bağımsız olmak ve Batı'dan uzak durmak. Ama bunu da Batı'ya hissettirmemeye çalışarak yapıyor. Örneğin; Erdoğan Washington'da geçen Haziran'da Hindistan Başbakanı Narendra Modi gibi kırmızı halılar üstünde karşılanmak ister. Bir yandan da İslam aleminin halifesi olmayı düşler. ABD'nin Suriye'de YPG'yle işbirliğini kesmesini, demokratlıktan söz etmemesini ama kendisine teknoloji transferi yapmasını hedefler. "

ABD'li diplomatların ve ABD Başkanı Biden'ın Mayıs seçimlerinde Erdoğan'ın iktidardan düşmesini beklediklerine işaret edilen yazı şu cümlelerle devam ediyor:

"Biden, 2020 seçim kampanyası sırasında New York Times'a şu demeci vermişti:'Erdoğan'ı gönderecek olan muhalefeti destekleyeceğiz. Ama bu gidiş darbeyle, tekrar ediyorum darbeyle tabii ki olmayacak.' Biden'ın darbe sözcüğünü, olumsuz anlamda da olsa telaffuz etmesi bile Türkiye'de ortalığın ayağa kalkmasına sebep olmuştu.

"Biden göreve geldikten sonra Erdoğan'a genellikle kayıtsız davrandı; hep iktidardan düşmesini umdu. Ama Erdoğan yerinde kaldığı gibi muhalefet darmadağın oldu. "

Yazı gayet gerçekçi bir bakış açısıyla yazılmış. Batı'nın Türkiye gerçeklerini kavrayamadan ne kadar sığ ve yanlış analizlerle sonuca varmaya çalıştığı anlatılıyor. Batı (isterseniz Washington diye de okuyabilirsiniz), Erdoğan'ın hem Batı alemini hem de Türkiye'yi nasıl dar-ül harb olarak gördüğünü kavrayamadan pozisyon almaya çalışırken yenilgi üstüne yenilgi yaşıyor. Benzer politikaları Irak, Libya, Suriye, Afganistan'da da uyguladı. Hepsini yüzüne gözüne bulaştırdı. Yirmi yıl önce Erdoğan'ı "Müslüman demokrat", "ılımlı Müslüman" olarak bağrına bastı. Ama Müslüman'ın demokratı ya da ılımlısı olamayacağını kavrayamadı. İslam İslamdır.İslam'da reform olmaz. Bu gerçeği anlatmak isteyenlere kulaklarını tıkadı. Tıkadı da ne oldu? Aklıma mıh gibi çaktığım bir özdeyiş vardır. Galiba Çinli düşünür Konfüçyüs demişti: "Rüzgar eken fırtına biçer!"
 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.