Mircx
Forum Üyesi
Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in silahlı isyan hareketinden sonra Rus generallerin yaşanan sorunları dile getirmesi*giderek daha fazla dikkat çekmeye başladı.
Wagner'in isyan girişiminin ardından şimdi de "efsane" olarak anılan Rus komutandan yeni ifşaatlar geldi.*
Rusya'nın Ukrayna'nın güneyinde işgal ettiği Zaporijya'daki 58. Birleşik Silahlar Ordusu'nun komutanı Tümgeneral Ivan Popov'un ses kaydı ortaya çıktı.*Ona ait olduğu iddia edilen ses kaydını eski bir asker olan milletvekili Andrey Gurulyov yayınladı.
Popov ses kaydında, Rus askerlerin, ordunun komuta kademesi tarafından sırtından bıçaklandığını ileri sürdü. Çeçenistan ve Gürcistan'da da savaşan "Spartaküs" lakaplı komutan, Rus askerlerinin, cepheye yeterli silah gönderilmediği için öldüğünü iddia etti.
Popov'un olduğu iddia edilen ses kaydında, şu sözler yer aldı:
Orduda yaşanan mühimmat ve diğer sorunlar Rus ordusunun üst kademesine iletilmiyor. Ukrayna'nın topçu saldırılarını püskürtmek için*karşı batarya sistemleri ve askeri istihbarat eksikliği*yaşanıyor. Askerlerimin düşman topçusundan kaynaklanan toplu ölüm ve yaralanmalarıyla ilgili sorunları da gündeme getirdim. Ayrıca tonlarca başka sorunu dile getirdim ve tüm bunları en üst düzeyde açık yüreklilikle, son derece sert bir şekilde ifade ettim.Ya susup korkak olmak ya da olduğu gibi söylemek gerekiyordu. Sizin adınıza,*ölen*silah arkadaşlarım adına yalan söylemeye hakkım yoktu, bu yüzden mevcut tüm sorunları özetledim."*