Mircx
Forum Üyesi
Rusya*Eğitim*Bakanı Sergey Kravtsov, başkent Moskova'da dün yaptığı açıklamada, lise 11. sınıfta okutulacak yeni tarih kitabıyla Ukrayna'ya düzenlenen "özel askeri operasyonun" amacının gençlere anlatılmasının hedeflendiğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı*Vladimir Putin'in de sık sık dile getirdiği gibi söz konusu operasyonun "Ukrayna'yı silahsızlandırma ve*Neo-Nazi*unsurlardan arındırma" amacıyla yürütüldüğünü savunan Kravtsov, kitabın lise öğrencilerinin bunu daha iyi kavramasını sağlayacağını söyledi. Kitabın 5 aydan kısa sürede yazıldığına dikkat çeken eğitim bakanı, "Ukrayna'daki özel*askeri operasyon*sona erince, kazandığımız zaferin ardından kitabı da güncelleyeceğiz." dedi.* PUTİN'İN DANIŞMANI YAZDI
Ders kitabının yazarlarından biri de Putin'in danışmanı Vladimir Medinski. Mayıs 2012 - Ocak 2020'de Kültür Bakanı olarak da görev yapan akademisyen, kitabın seri şekilde tamamlanmasından övgüyle bahsederek, "Ülkemizde hiçbir ders kitabı bu kadar kısa sürede hazırlanmamıştı" ifadelerini kullandı.* SOÐUK SAVAŞ VURGUSU Ukrayna*Pravdası'nın aktardığına göre, Kiev'e karşı geçen yıl 24 Şubat'ta başlatılan savaş, kitapta Batı'nın Rusya'yı istikrarsızlaştırmak için Soğuk Savaş'tan beri yürüttüğü politikanın parçası olarak anlatılıyor.** ABD*ve NATO'nun Ukrayna'yı söz konusu amaç doğrultusunda maşa olarak kullandığı, bunun için de 1990'lardan beri*Ukrayna'da Rus düşmanlığının ve Neo-Naziliğin körüklendiği öne sürülüyor. Ders kitabında, gençlere internetteki Rusya karşıtı dezenformasyona dikkat etmeleri tembihlenirken, Batılı ülkelerin Kremlin'e uyguladığı yaptırımların da yasadışı olduğu savunuluyor. 1 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında kitap yaklaşık 650 bin öğrenciye okutulacak.