Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Ahmet Çakar: ''Rafa Silva, ekmek yediği Beşiktaş'a ihanet eden bir adam.Sen kim oluyorsun da 'Beşiktaş’taki projeler yarım kalmış' vs... Bir projeyi tamamlamaya almadık biz seni. Çık maçını oyna. Paranı alıyor musun? Alıyorsun. Bu afra tafralar ne? Hayatı boyunca Portekiz dışında top oynamamış. Buraya geldi, sevmedi, alışamadı. Aslında iyi de oynadı. Ne zaman ki Jose Mourinho ve Ruis Costa, Benfica'yı ele geçirdiklerinden sonra, efendim, Rafa’nın aklına karpuz kabuğu soktular. ‘Gel, orada kavga çıkar; seni konuşsunlar, gel’ dediler. O da cahil olduğu için hırlamaya başladı. Bu attıkları zokayı da Serdal Adalı ve Sergen Yalçın da yuttu.Dünyanın neresinde, hangi ülkesinde o ülkenin en üst düzey takımının başkanı ve hocası çıkıp kendi oyuncusuyla ilgili günah çıkartır—demeyelim de onun günahını lanse eder? Şu laf denir mi Sergen Yalçın?: ‘Geldiğimden beri büyük tolerans gösterdim.’ Ve yardımlarına demiş ki: ‘Rafa'ya karışmayın.’ Bu ne demek biliyor musun? Derebeyi… İster gelir, ister gider. Ama yarın bir gün diğer Beşiktaşlı bir oyuncuya antrenmanda veya antrenman sonrasında bir müeyyide uygulayacaksın. O da gelip ‘Annem hasta, geldim’ diyecek. ‘Ne diyorsun sen? Aylarca Rafa'ya kıyak yaptın, bana da yapacaksın. Ben üvey evlat mıyım?’ diyecek. Bu bir hata.Serdal Adalı belki haklı olsa da kulüp başkanı tutup da oyuncusuyla ilgili ‘Şunu yaptık, bunu yaptık’ diye konuşmaz. Böyle bir şey yok. Kulüp başkanı oyuncu seviyesine inmez. Bunu anlaması lazım.Kozlar Rafa Silva'da.... ‘Antrenmana geldim. Geldim mi? Geldim. Ara ara giderken ağrıyor’ demeye başladı. Kardeşim, bak ortopedi uzmanları, beyin cerrahları, romatologlar bakıyor: ‘Bel fıtığı var mı?’ diye. Beni arıyorlar: ‘Yok bir şey.’ Muayene ediyorlar ama o diyor ki ‘Ağrıyor.’ ‘Ben idmanıma geldim.’ Geldi, ispatlı. Bunu niye yapıyor biliyor musunuz? Yarın öbür gün idmana gelmediğinde noter tespiti olmasın, haksız-haklı feshe girmesin, Beşiktaş para cezası verip haksız duruma düşmesin diye… Çünkü şu andaki şartlar ve kanunlar dahilinde FIFA’da futbolcu sahaya çıkınca 5 dakika böyle yapar: ‘Ağrıyor.’ Bütün parasını vermek zorundasın. ‘Niye ağrıyor?’ diye ceza kesemezsin.Kadro dışı bırakırsın, gider genç takımlarla antrenman yapar, yine parasını alır. Anlatabiliyor muyum? Onun için bu işleri suhuletle, sükûnetle yürütmek lazım.”duhuliye.com