Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Erol Kaynar:"Transfer işi bambaşka bir iştir. Transferi çok doğru kişilerle, çok doğru bir şekilde yapmak mecburiyetindesin. Hem büyük paralar harcanıyor hem de bazıları işe yaramıyor. Üç futbolcu transfer etti Beşiktaş, sol tarafı kurtaramadı. Hâlâ “sol taraf” diyoruz. Hâlâ sol beke, sol açığa oyuncu arıyoruz. E ne olacak böyle? Alacağın oyuncuların da ne garantisi var?Beşiktaş maalesef transferde çok büyük hatalar yaptı. Elindeki çok doğru adamları; işte Masuaku gibi, Gedson Fernandes gibi futbolcuları elinden kaçırdı. Elinden kaçırdı, kelimemi doğru kullanıyorum. Muçi’yi bile, El Musrati’yi bile bugün Beşiktaş arıyor. Şu andaki kadroda saydığım bu dört futbolcu neredeyse banko oynayabilecek, en azından Beşiktaş’a büyük katkı sağlayabilecek futbolculardı. Bunların yerine, Masuaku’nun yerine, Fernandes’in yerine koyabileceğin futbolcu yok Beşiktaş’ta. “Fernandes gitti ama boş ver, bak şu futbolcu burayı gayet iyi dolduruyor.” diyebilir misin? Hayır, değil. Fernandes’i arıyor Beşiktaş. Masuaku’yu çoktan arıyor.Yönetimler –sadece bu yönetim için söylemiyorum– maalesef her gelen yönetim, eski yönetimi karalamak ya da eski yönetimin yaptığı işleri kötü göstermek için elinin tersiyle bütün futbolcuları itiyor. İyi mi kötü mü bakmıyor. “Hadi bakalım, tekrar yeni kadro kuralım.” Hemen biliyorsun, biz 3 ayda, 5 ayda bir kongre yapıyoruz. Yeni gelen başkan ve yönetim kurulu tekrar o futbolcuyu elinin tersiyle itiyor, tekrar kadro kuruyor. Böyle istikrar yakalayabilir misiniz? Böyle başarı elde edebilir misiniz?Teknik direktörler de değişiyor dolayısıyla ve Beşiktaş allak bullak oluyor. Bundan önceki yönetim 11 ayda 56 tane teknik direktörle konuşmuş, ne demek bu ya? Konuştuğumuz takım Beşiktaş Kulübü, büyük bir kulüpten bahsediyorum. Anadolu kulübünde bile olmaz böyle bir hata. Burada bu hatanın bedelini maalesef Beşiktaşlılar ödüyor.Şimdi Sergen Hoca’nın dahi istifa edeceğine dair haberler çıkıyor ortada. Sürekli bazı isimler konuşuluyor, isimleri bilmediğim için vermek istemiyorum; “Şu isim başkan adayı olacak, şu kadar parayla geliyor” diye iddialar var. Sürekli bir değişim beklentisi, sürekli bir dedikodu… Ama değişimden artık yorulmadı mı Beşiktaş? Çok yoruldu. Yıprandı, bitti, mahvoldu. “Hiç mi değişim olmasın?” dersen, onu bilemem, şu anda ona cevap veremem ama gerçek olan bir şey var:Bu değişimler, bu teknik direktör ve yönetim değişiklikleri Beşiktaş’ı allak bullak etti. İşin kötüsü, Beşiktaş’ın içindeki o profesyonel yapılanmanın, yani profesyonel olarak çalışan kişilerin de psikolojisini bozdu. Çünkü bakıyorsun, o da ekmek peşinde; işini yapıyor, parasını kazanacak. “Acaba yeni gelen yönetim bana ne yapacak?” diye oturup onu düşünüyor haklı olarak. Bu da Beşiktaş’ın yapısını bozDuhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..