• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

“Rafa Silva gitse bile Beşiktaş saha içinde çözüm bulabilir”

Beşiktaşlım

Forum Üyesi
Umut Öztürk:Beşiktaş’ın milli takım arasında yaşadığı süreç, genellikle gündemi işgal eden meseleler, Rafa Silva özelinden çıkan krizler sonucundaydı. Ve ben birçok tweet’imde, birçok yayınımda şunun altını çizmekten hiç geri durmadım: Rafa Silva gitse bile Beşiktaş saha içinde alternatif bir çözüm bulabilir. Beşiktaş’ın iyi oyuncuları var, derken aslında beni destekleyen çok imza bir performans geldi İspanya’da Orkun Kökçü’den. Kafamda şunu tartıyorum: Bu, bir Beşiktaş oyuncusunun milli takımda gördüğüm en iyi performansıydı muhtemelen.Buna çok ciddi adaylar var. Oğuzhan Özyakup’un Hollanda’ya karşı gol attığı Konya’daki maç, Modric’le forma değişimi, yine Oğuzhan’ın Hırvatistan maçı… Ama Orkun Kökçü’nün İspanya karşısındaki performansı —tabii ki ideal bir İspanya değildi, Pedri, Lamine Yamal yoktu— yine de Türkiye’nin as kadrosundan uzak bir 11’le çıktığı maçta İspanya orta sahasında kurduğu üstünlük, Beşiktaş adına özgüveni yükselten bir done oldu.Çünkü burada hep bahsediyoruz: Beşiktaş’ın elinde 24 yaşında, şu anda Avrupa’nın en iyi takımlarında forma giyebilecek çok özel bir oyuncu var. Bugün Bundesliga’da, Premier Lig’de baskı temelli takımlarda, orta blokta pres yapan takımlarda Orkun Kökçü gibi bir oyuncuya rastlamanız çok zor. Mesela Rafa Silva gibi atletizmiyle sizi geçişlerde ve set oyununda ileri taşıyacak oyuncular bulabilirsiniz; derinde, kesici rolde fiziğiyle öne çıkan isimler bulabilirsiniz. Ama bütün bunları belli bir şemada yapabilen, aynı seviyede uygulayabilen, aynı zamanda oyunu çok iyi yönlendiren bir oyuncuyu bulmak Bundesliga ve Premier Lig takımlarının bile zorlandığı bir şey. Ve Beşiktaş’ın elinde şu anda 24 yaşında Avrupa ölçeğinde çok iyi seviyede gözüken bir oyuncu var.Milli ara Beşiktaş için belki saha içi yönünden gündem işgal eden bir şekilde geçmedi; daha çok tartışmaları konuştuk. Ama Orkun Kökçü’nün özellikle yanında iyi bir tamamlayıcı varken —ki burada Salih Özcan’dan bahsediyorum— ne kadar efektif oynayabildiğini, topa sahip olmadan da takımı kontrada şekillendirebildiğini görmüş olduk. Çok imza bir performanstı. Maç oynandığı sırada Orkun Kökçü’nün adını yazıp Twitter’da arattım ve birçok yabancı kullanıcı da Orkun’un performansına değinmişti. Yani sadece Beşiktaşlıların değil herkesin dikkatini çeken bir performans sergiledi.Aslına bakarsan Beşiktaş’ta oynadığı formasyonun daha savunmacı yapısını yedi. Türkiye, İspanya karşısında 5-4-1’den hiç çıkmadı. Ama Orkun, yanında iyi bir tamamlayıcısı varken, merkez üçlü olmamasına rağmen çok iyi oynadı. Türkiye’nin taktiği 5-4-1’di; Orkun’un yanında Salih Özcan, kanat beklerden biri zaman zaman ileri çıkıyor, pozisyona göre Ferdi veya Zeki değişiyordu. Türkiye iki kanat bekini az çıkardı ama bir kanat bekin İspanya’nın dörtlüsünü savunmaya çektiği pozisyonlarda Orkun’un ters toplarının ne kadar kıymetli olduğunu gördük.Dolayısıyla Orkun’un hem baskı kırma, hem pozisyon şekillendirme, hem de oyunun yönünü değiştirme konusundaki özel kalitesini İspanya gibi zor bir rakibe karşı görmüş olduk. Maçı bir asistle tamamladı. Salih Özcan’ın golünde de çok zarif bir dokunuşu vardı.Beşiktaşlılar adına özetlersem: Bu maç özgüveni yukarı çıkaracak bir maç oldu. Bu da şu soruyu getiriyor: Evet, Orkun Kökçü sezon başından beri fena olmayan bir performans sergiliyor. Belki imza bir maç oynamamıştı ama standart seviyesi hep yüksekti. Ancak İspanya karşısındaki oyunu “neden Beşiktaş’ta böyle oynamıyor?” sorusunun cevabı biraz formasyon, biraz da tamamlayıcı parçalar özelinde yatıyor.Antalyaspor GalibiyetiBiz burada Beşiktaş’ın taktiksel düzenlerini konuşuyoruz. Antalyaspor maçından sonra program çekmediğimiz için dikkatimi çeken şeyleri paylaşamamıştım. Ama ben Antalyaspor maçında hem Rafa hem Orkun yokken Sergen Yalçın’ın sahada gösterdiği formasyonun, birebir Orkun Kökçü için bir hazırlık olduğunu düşünüyorum.Beşiktaş klasik 4-3-1 ile çıksa da Ndidi’yi iki stoperin arasına çekerek —gerçek bir üçlü gibi— oynadı. Ndidi’yi baskı altından çıkarıp yüzü rakip kaleye dönük şekilde topla buluşturmak istedi. Çünkü Ndidi sırtı dönükken progresif pas yapamıyor. İade pası oynamak zorunda kalıyor. Bu eksikliği gidermek için onu iki stoperin arasına çekmek, Beşiktaş’a hem bekleri özgürleştirme hem de oyun kurulumunda 3+1 oluşturma imkânı sağladı.Salih Uçan derin oyun kurucu olarak kullanıldı. Kanat oyuncuları iç koridora alındı. El Bilal Touré net biçimde Abraham’ın yanına girip çift forveti oluşturdu. Cherny ve Cengiz Ünder içte oynadı. Bu düzen, Orkun Kökçü için birebir ideal sistemin prototipiydi. Bence Antalyaspor maçında denenen bu düzen, Orkun dönemi için bir provaydı.Bu dizilişin Samsunspor maçında da birkaç paralelliği görebiliriz.Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.