• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Özel okulda hukuka aykırı sözleşme

Haberci

Forum Üyesi
j_tLm7Rfl0iQfQjcvZ4K8g.jpg
İstanbul'daki bir özel okul, geçen yıl 14 bin lira olan yemek ücretini bu sene 80 bin liraya yükseltti. Veliler karara tepki gösterdi. Okul yönetimi velilerin eleştirilerini önlemek için kayıt sözleşmesine hukuka aykırı bir madde koydu. Söz konusu maddede, okulu eleştiren velilerden tazminat talep edileceği ve öğrencinin kaydının silineceğini yer alıyor.

Beyzanur Özer-NTV İstanbul

Özel okul ücretlerindeki tartışmalar devam ediyor. Özellikle de eğitim ücreti haricinde istenen ek hizmet ücretleri velileri zorluyor.

Tavan artış oranı yüzde 65 olarak belirlendi ancak çoğu özel okulda yemek, kıyafet ve kırtasiye gibi ek hizmet ücretleri de eklenince fiyatlar yüz binlerce liraları buluyor.

Velilerin şikayeti artınca, Milli Eğitim Bakanlığı veli şikayetlerini değerlendirmeye aldı. Bakanlık, özel okul kayıt sözleşmesi dışında ek ücret tespit edilirse öncelikle asgari ücretin 5 katı, ikinci kez tekrarında 25 katı, üçüncü kez tekrarı halinde ise kurum kapatmaya varan kademeli ceza sistemini uygulanacağını hatırlattı.

''ÖÐRENCİNİN KAYDINI SİLERİZ'' Özel okul ücretlerindeki artışın en çok olduğu illerden biri de İstanbul. Kadıköy'de bulunan bir özel okul, yemek, kırtasiye gibi ek kalemlerde yaptığı fahiş fiyat yükselişiyle velilerin tepkisini çekti.
InyW2OY4L0-fjL7oJBZ-vw.jpg
14 bin lira olan yemek ücretini bu yıl 80 bin lira olarak açıklayan okul yönetimi, tepkilerin önüne geçebilmek için "öğrenci kayıt sözleşmesine bir madde ekledi. Bu maddeye göre okul aleyhine beyanlarda ve faaliyetlerde bulunan velilere uyarı yapılıyor. Böyle bir durumda öğrencinin kaydının sillineceği ve veliden tazminat alınacağı belirtiliyor.''MESLEK HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM'' Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, ''Benim meslekteki 36.yılım, 36 yıldır ilk kez böyle bir maddeyle karşılaştım. Ben böyle madde göresem tedirgin olurum, demek ki bunun altında bir şeyler var diye. Kayıt aşamasında velinin böyle bir şeyle karşılaşması bence hoş bir manzara değil. Niye sözleşmeye böyle bir madde konur ki, sen işini iyi yap ki böyle bir şeye gerek kalmasın.'' açıklamasında bulundu.* Uzmanlara göreyse sözleşmedeki madde hukuka aykırı... Avukat Sariye Yeşil, ''Okulun koymuş olduğu madde hem kişilerin özgürlük haklarını sınırlıyor hem de eğitim haklarını. Anayasanın size vermiş olduğu haklara aykırı bir hüküm çıkmış, borçlar kanuna aykırı bir hüküm. Dolayısıyla velilerimiz bu maddenin imzalatılması ve dayatılması konusunda hukuk yollarına başvurabilirler. Her özel okulda kayıt yaparken sözleşme metin*vardır. Bu metin hiçbir zaman kişilerin hak hüriyet ve özgürlüğünün anayasal özgürlüğünü ksııtlayıcı olamaz'' dedi.* Yeşil, bir özel okulun eleştiri dolayısıyla öğrenci kaydı silmesinin tazminat hakkı*doğuracağını belirtti.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.