• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Özel okul zammı eski hesaba döndü

Haberci

Forum Üyesi
18oNBFE4w0afR-uA4hTERw.jpg
Özel öğretim kurumları yönetmeliği değiştirildi. Buna göre özel okul ücretlerinin belirlenmesinde eski sistem uygulanacak. Zam, enflasyon oranına göre hesaplanacak. Ücret artışlarını artık Milli Eğitim Bakanlığı belirlemeyecek.

Özel okul zamlarında, eski sisteme dönüldü. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yapılacak artışlarla ilgili maddeden "Bakanlıkta belirlenen oranı aşmayacak şekilde" ifadesi çıkarıldı.

Eğitim Uzmanı Tolga Erdoğdu, "İki yıldır,*Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel*okullardaki ücret artış oranına kendi karar veriyordu. Bunu da yönetmelikle düzenlemişti. Yeni kararla, eski düzen geri geliyor. ÜFE artı TÜFE'nin toplamının 2'ye bölünmesi, artı yüzde 5 artışla özel okul*ücret oranları belirlenecek." açıklamasında bulundu.* Yeni dönemde artış oranı ancak bir önceki yılın*ÜFE*ve TÜFE'sinin ortalamasından 5 puan fazla olabilecek.

Erdoğdu, "50 bin liralık bir okulun şu anki fiyatının 112 bin TL olması gerekiyor. Yüzde 125'lik bir artış yapılmış. Eski yönetmelik olsaydı 50 bin tl'lik bir okul şu an 200 bin lira olması gerekiyordu." dedi.*

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul zamlarını 2021'de yüzde 36, geçen yıl ise yüzde 65'le sınırlamıştı.

"YANSIMAYI ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN*İTİBAREN GÖRECEÐİZ"

Bazı okulların bu sınırlama karşısında kitap, servis ve yemek ücretlerine yaptığı yüksek zamlar ise çok tartışılmıştı. Uzmanlara göre yeni yönetmelik, bu kalemlerde yapılan yüksek zamların önüne geçebilir. Erdoğdu, "Bunun yansımasını önümüzdeki yıldan itibaren göreceğiz. Özel okullarda yeterli fiyat artışı verilmemesi sebebiyle kitap, yemek, kırtasiye, servis gibi uygulamalarda oldukça fahiş fiyatlar dikkat çekmişti." diye konuştu.

Yeni yönetmelikle ayrıca, okullara zeka testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçimi yapılamayacak. Salgın hastalık, doğal afet, gibi durumlarda kontenjanlar Bakanlıkça ayrıca belirlenebilecek. Yönetmelikle binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen özel öğretim kurumlarının 5 yıl süreyle geçici nakil yapabilmelerine de olanak sağlandı.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.