Beşiktaşlım
Forum Üyesi

3 maçtır üst üste önce öne geçiyoruz, sonra birisi bireysel hata yapıyor, ardından dakikalar içinde gol yiyoruz. 2 hafta önce Cengiz’in golüyle 1/0 öndeyken, Jurasek kendi kalesine gol atınca hemen ardından bir gol daha yemiştik. Geçen hafta Cengiz’in golüyle 1/0 öndeyken Abraham penaltı kaçırınca hemen ardından gol yedik. Bu maç Orkun’un bireysel hatasıyla 2/0 öndeyken dakikalar içinde 2/1 olduk. Orkun kart görünce “birazdan gol yiyeceğiz” dedim maalesef yedik. Sergen hocanın da kart görmesiyle bence maç koptu. Ama yine de 2/2 gidiyor, pozisyona da giriyorduk. Ta ki Emirhan’ın hatasına kadar. Şimdi Emirhan’ınki normal bir hata olur öyle. Attığı golü en iyi santrforlar atamaz ve Duran sonuçta baskı yaptı, Emirhan’ı şaşırttı. Fakat Orkun’un hatası bariz bir hataydı. Orkun abartılı gösterilerle geldi. Bu profesyonel dahi olsa onda bir baskı yarattı sanırım. 2/0 öndesin, sanki rakip net gole gidiyormuş gibi rakibin tendonuna yapılan müdahale gerçekten şaşırtıcıydı. Benim anlamadığım tribünler neden hakeme itiraz etti? Sanırım oradan göremediler net. Ben Orkun’dan hatta tüm oyunculardan şunu bekliyorum. Hata yaptıklarımda daha çok hırslanmalarını. İcardi penaltı kaçırınca dakikalar içinde gol atıyor, Abraham penaltı kaçırıyor, ruh yok. Torreira tüm takım kötüyken liderlik edip, bireysel bir şeyler yaptı ve geçen derbide baskıyla İlkay’a gol attırdı. Bizde saha içi lider yok. Orkun’dan lider yapmaya çalıştık, olmadı. Hiçbir şey yapmasa razıydık yeter ki böyle tamam mı devam mı maçında hata yapmasaydı. Keşke kaptan Cengiz olsaydı. Gerçekten takımda ruh, hırs ve yeteneğe sahip olan tek kişi. Geçen sene Kadıköy’deki derbide Gedson penaltı kaçırmıştı, hatırlayın gözüne tribünden lazer tutulmuştu penaltıyı kullanırken, ama ardından bahsettiğim gibi hırslanıp gol atmıştı. Gedson’da aidiyet, hırs, yetenek, ruh, hız, çalım, ikili mücadele hepsi vardı ama gönderdik. Ben şaşırmıyorum bu yenilgilere. Saçma gelebilir ama saçma değil. Masuaku ve Gedson olmadığı için büyük maç kazanmamız imkansız. Gedson yokken Rafa nasıl da kontrataklarda yalnız kaldı gördünüz. Bugün ilk golümüzde atağı Rıdvan başlattı, Masuaku bunun gibi bir maçta pek çok atak başlatıyordu. Kadıköy’de geçen sene Fenerbahçe’yi yenmiştik. “Defansı kötü ofansı iyi” dediğiniz Masuaku kariyerinde ilk kez stoper oynayıp Kadıköy’de sıfır hatayla başarılı bir maç çıkarmış, içerdeki Fenerbahçe maçında ise Chamberlain’e asist yapmıştı. Büyük maç olsun küçük maç olsun takımı sırtlıyor isabetli paslarla geriden oyun kuruyordu. Bize devre arası acil geriden oyun kuracak bir oyuncu alın, sorun çözülür. Evet, çünkü artık kanatlarımız geçen yıla göre daha iyi. Ama bekler deyim yerindeyse dökülüyor. Yediğimiz diğer golde de Gökhan kısmen hatalıydı, bugün en çok güvendiğim Ndidi’de hayal kırıklığıydı. Paulista kritik kurtarışlar yaptı, onun dışında kimseyi beğenmedim çünkü 10 kişi kalınca kimse kendi gibi oynayamadı. Bir zamanlar 10 kişiyken Fenerbahçe’yi 4/2 yenmiştik. Rosier, Ghezzal, Cenk, Nkoudou, Redmond, Aboubakar , Masuaku vardı. Bu yönetim ve bir önceki neredeyse bu oyuncuların çoğunu deyim yerindeyse harcadı. Daha oyuncu bizde oynarken Tv’de hakkında konuştu, ya kadro dışı bıraktı, ya da git der gibi teklif yapıp sözleşme yenilemekten kaçındı, ya da gönderdi. Sonra çok oyuncu göndermek marifetmiş gibi övündü. Önemli olan kaç tane değil, kimi gönderdiğin. Ama son zamanlarda herkes “enkaz devraldık” mantığıyla çok oyuncu göndererek iyi bir şey yaptığını düşünüyor, taraftar da öyle. Fakat her gelen en iyiyi gönderip yerine daha kötüsünü alınca kısır döngü bitmiyor. Herhalde bu maçı Sergen hocaya yazan yoktur. Ama Sergen hoca bu sefer kendi ben bu takımla nasıl devam edeceğim demiştir bence. Biran önce Ocak transferinde hoca ağırlığını koyup istediklerini yaptırabilirse ardından bir seri yakalarsak taraftar memnun olur.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..