alphatm
Forum Üyesi
Hatem Zahid (r.a), İsam b. Yusuf’un yanına gitti. İsam ona sordu:
- Namazınızı güzelce kılıyor musunuz?
“Evet” cevabını alınca tekrar sordu:
- Nasıl kılıyorsun?
Hatem (r.a) anlattı:
- Namaz vakti gelince güzel bir abdest alıyorum. Sonra namaz kılacağım yeri düzeltiyorum. Ta ki, her uzvum rahat bir şekilde istikrara kavuşsun.
Kabe’yi iki kaşımın arasına, Makam’ı da göğüs hizama getiriyorum. Allahu Teâlâ kalbimi bilir. Ayaklarımı sıratın üstünde buluyorum. Cennet sağımda, cehennem solumda. Ölüm meleği de arkamda. Kendimi böyle sanıyorum ve kılacağım namazı da son namazım biliyorum. Kalbimi Allah’a vererek tekbir alıyorum. Kıraatımı tefekkürle okuyorum. Tevazu ile rükûa varıyorum. Sonra tazarru ile tam bir şekilde secdemi yapıyorum. Korku-ümit arası bir halle teşehhüdümü yerine getiriyorum. Sünnet üzere birinci selamı veriyorum, ikinci selamı da ihlasla veriyorum. Ve sabra devam için, nefsimi taahüt altına alıyorum.
Bunları dinledikten sonra İsam sordu:
- Namazın böyle mi?
- Evet böyle..
deyince tekrar sordu:
- Ne zamandan beridir namazını böyle kılarsın?
- Otuz senedir aynı şekilde kılarım..
deyince de İsam ağladı ve şöyle dedi:
- Namazlarımdan hiçbirini böyle kılamadım..
Kaynak: Tembîhü’l- Gâfilîn / Ebu’l-Leys Semerkandî (r.a)
Alıntı
- Namazınızı güzelce kılıyor musunuz?
“Evet” cevabını alınca tekrar sordu:
- Nasıl kılıyorsun?
Hatem (r.a) anlattı:
- Namaz vakti gelince güzel bir abdest alıyorum. Sonra namaz kılacağım yeri düzeltiyorum. Ta ki, her uzvum rahat bir şekilde istikrara kavuşsun.
Kabe’yi iki kaşımın arasına, Makam’ı da göğüs hizama getiriyorum. Allahu Teâlâ kalbimi bilir. Ayaklarımı sıratın üstünde buluyorum. Cennet sağımda, cehennem solumda. Ölüm meleği de arkamda. Kendimi böyle sanıyorum ve kılacağım namazı da son namazım biliyorum. Kalbimi Allah’a vererek tekbir alıyorum. Kıraatımı tefekkürle okuyorum. Tevazu ile rükûa varıyorum. Sonra tazarru ile tam bir şekilde secdemi yapıyorum. Korku-ümit arası bir halle teşehhüdümü yerine getiriyorum. Sünnet üzere birinci selamı veriyorum, ikinci selamı da ihlasla veriyorum. Ve sabra devam için, nefsimi taahüt altına alıyorum.
Bunları dinledikten sonra İsam sordu:
- Namazın böyle mi?
- Evet böyle..
deyince tekrar sordu:
- Ne zamandan beridir namazını böyle kılarsın?
- Otuz senedir aynı şekilde kılarım..
deyince de İsam ağladı ve şöyle dedi:
- Namazlarımdan hiçbirini böyle kılamadım..
Kaynak: Tembîhü’l- Gâfilîn / Ebu’l-Leys Semerkandî (r.a)
Alıntı