• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Kuruyan Marmara Gölü'nde organik tarım - Kayıklar gitti traktörler geldi

miRBey

Denetim
Moderatör
Katılım
13 Eyl 2022
Mesajlar
13,474
Puanları
1,200
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
e0NQXBI3K0uZ2h9onyuc1g.jpg
Marmara Gölü kuraklığın etkisiyle geçen yıl tamamen kurudu. Bir zamanlar balıkçı kayıklarının dolaştığı gölde artık traktörler var. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen 35 bin dekarlık alanda organik buğday ve ayçiçeği yetiştirilecek.

JJ5Jk3owV0Coj89x4egN7w.jpg
Manisa'da, tamamen kuruyan Marmara Gölü alanında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) tahsis edilen 35 bin dekarın 28 bin dekarlık bölümüne buğday ekiliyor.
H5GMPTs7QUCgH1fdw-yeCw.jpg
Salihli ve Gölmarmara ilçelerinde alüvyal set gölüyken Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1945 yılında setlerle rezervuara dönüştürülen Marmara Gölü, zamanla 320 milyon metreküplük kapasiteye ulaştı.
yln9NG_JNkyeojj-kr-yqg.jpg
Dolu olduğu dönemlerde yılda ortalama 150 milyon metreküp suyu Gediz Ovası'na veren gölde su seviyesi, kuraklığın ve kaçak sulamaların etkisiyle her geçen yıl azaldı.
NfTahP8QHkSTasovATmD3A.jpg
Tepeli pelikan, küçük karabatak gibi nesli tehlike altında olan kuş türleri de dahil 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan ve bu özelliğinden dolayı 2017 yılında "Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan" ilan edilen göl, geçen yıl tamamen kurudu.
WR2HbzJmRU-vahXU-833FQ.jpg
Gölün rehabilitasyonu için Manisa Valiliği, DSİ Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile TİGEM arasında geçen yıl işbirliği protokolü imzalandı.
Gk9gYHelsk6MNFZDuufuCg.jpg
Protokolle, gölün güneydoğusunda sulama ve havzadaki biyolojik çeşitliliğin devamlılığı için temiz su depolama ve rezerv alanı oluşturulması, kuzeyinde göldeki yaban hayat için "Hassas Koruma Bölgesi"nin yer alması, bir bölümünde de organik tarım yapılması kararlaştırıldı.
ufMg26y7wUWl5dd7kFfaKA.jpg
Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında göl alanında kaçak tarım yapanlar men edildi.
zoWPn_WiZkiyQyz8UV9txw.jpg
Tahsisi yapılan yaklaşık 35 bin dekar alanda arazi sürme ve işleme süreçlerini bitiren TİGEM, 30 civarında traktörün çalıştığı bölgede organik buğday yetiştirmeyi planladığı parsellerdeki tohum ekimini neredeyse tamamladı.
9p9E3Z6jz0i1F8hnMhPlXg.jpg
Rezervuar ve hassas koruma bölgesi alanları için projelendirme çalışmaları ise devam ediyor.
82YPo7maTUiXvR1wYXZk6A.jpg
TİGEM Bitkisel Üretim Dairesi Başkanı Noyan Avgın, toprak işleme ve ekim faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi.
XyuNxHeaDESjmD1RjWrb3A.jpg
Kendilerine tahsis edilen 35 bin dekarlık alanın 28 bin dekarında buğday, 7 bin dekarında da ayçiçeği yetiştireceklerini belirten Avgın, şunları kaydetti:"Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak açısından burada organik tarım gerçekleştiriyoruz. Tamamen yüzde 100 organik üretim yapacağız. Organik buğday ekiyoruz şu anda, bir danışmanlık firmasının kontrolü altında. Şu anda yaklaşık 28 bin dekarda buğday ekiyoruz. Kalan kısımda da hazırlıklarımızı yaparak ilkbaharda organik ayçiçeği ekimi gerçekleştireceğiz. TİGEM bu faaliyeti yaparak, ülkemizin organik üretimine de büyük katkı sağlayacak ve bu konuda tohumculuk ve damızlıkta olduğu gibi öncü ve önder olacak."
XDd7InzBtEaDk3DF5LP8eQ.jpg
Avgın, alanda buğday ekimlerinin neredeyse tamamlandığını dile getirerek, "Ekim sürecini yüzde 80-90 civarında tamamlamış bulunuyoruz. Allah nasip ederse birkaç gün içinde ekim faaliyetini bitirmiş olacağız. Önümüzdeki yaz döneminde de bu ektiğimiz organik ürünlerin hasadını gerçekleştireceğiz." dedi.
yd20OdoAEE-7mPe6KDluxg.jpg
ufgD7UnR9U63Gzjo-nnEJQ.jpg
yIsUGuNzMkKrdHXVeryB8g.jpg
dczm2N15CkqQ-GvIy2SmZA.jpg
DZfcUYSxX0-EQ3I7nD-xYw.jpg
runBoRyWh0KuxJiuvNxVPA.jpg
MdK-MLem9EyQtnz6X7bdkw.jpg
j5LpV7lrPkOdrElOqo3OaQ.jpg
weISE-fqEUy8mAuBbjvQ6g.jpg
ztiwaMVvZEeOo3WbUGfjhg.jpg
1il-ToqCaEqs9PpRQ494Cg.jpg
2XUIPkNhMES2q9EvjMGzKw.jpg
ES0IkRIvvUef4A8LA8gTlA.jpg
Iy5ImOPIt0WzlpVnoO6yOA.jpg
rMVbPw7-OEi11hE0IJlovg.jpg
Kw3ETtG16kmPi_i3d1jXUA.jpg

 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.