Rümeysa
Forum Üyesi
Görevlendirmelerin zorunlulukla değil teşvikle yürütüleceği bildirilirken, öğretim elemanlarınasağlanacak avantajlar "Geliştirme ödeneği, geçici görev yolluğu ve diğer haklar görev yapacağı üniversite bütçesinden ödenecek. Öğretim üyeleri yurt dışı çıkışlar, kadro, proje desteği konularında teşviklerinden istifade edecek. Yapılacak yönetmelik değişikliğiyle, yurt dışı görevlendirmelerinde 6 yıl çalışmış olma şartı yarı yarıya uygulanacak. Öğretim üyeleri için kadrosunun bulunduğu ve görevlendirileceği üniversiteler imkânları ölçüsünde özendirici bazı uygulamalar yapacak" şeklinde özetlendi.Uygulama kapsamında öğretim elemanları 1 yarı yıldan az, 4yarı yıldan fazla görevlendirilemeyecek.
Baharda başlıyor
İlk kez önümüzdeki bahar döneminde başlayacak uygulamaya ilişkin son bilgiler ise şöyle: "57 üniversiteden öğretim üyesi ihtiyacı bildirildi. Bu ihtiyaçlar 20'si Araştırma Üniversitesi olmak üzere, toplam 43 üniversiteden karşılanacak. Proje kapsamında 191 öğretim üyesinin hareketliliği planlandı. Örneğin Boğaziçi Üniversitesi'nden 3, ODTÜ'den 8, İstanbul Üniversitesi'nden 23, Ankara Üniversitesi'nden 12 öğretim üyesi projede yer alacak."
Devami...