Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Okan Koç'un değerlendirmeleri şu şekilde...Okan Koç: “Beşiktaş’ı karanlığa çekmek isteyenlere karşı dimdik duracağız diyorlar. Kim bunlar? Bu kadroyu kuranlar mı? Kurulmasına müdahale edenler mi? Harcanan paralara dışarıdan karışanlar mı? Yoksa yapılan yanlışları eleştirenler mi? Eğer öyleyse, o zaman bunlardan biri de benim. Çünkü ben Beşiktaş için eleştiriyorum, doğruları söylüyorum.”Koç, harcanan büyük bütçelere rağmen sahadaki başarısızlığın kabul edilemez olduğunu belirtti:“Bonservislerle 70-80 milyon euro, maaşlarla 100, vergilerle 150-200 milyon euroyu bulan bir harcama yapıldı. Buna rağmen Beşiktaş 7. sırada, Avrupa’da yok, Konferans Ligi’nde yok. Bu tabloyu kim yarattı, kim karanlığa çekiyor Beşiktaş’ı?”“Bu karakterde oyuncular Beşiktaş’a getirilmemeliydi”Kadronun yanlış kurulduğunu belirten Koç, bazı futbolcuların davranışlarını da eleştirdi:“Tiktok çekmekle meşgul olan, rakip takımın galibiyet golünü atan oyuncusunu tebrik eden karakterde futbolcular Beşiktaş’a getirilmemeliydi. Videolardan, telefonlardan oyuncu izleyip transfer yaparsanız, sonuç da böyle olur.”Koç, yönetimi futbol aklı eksikliğiyle eleştirerek, “Bu saatten sonra Beşiktaş’ın hata yapma lüksü yok. Ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı” dedi.“Rafa gibi oyuncular pamuklara sarılmalıydı”Beşiktaşlı futbolcu Rafa Silva üzerinden örnek veren Koç, oyuncuların yanlış yönetildiğini savundu:“Rafa gibi bir oyuncu geçen sene ligde istikrarlı bir sezon geçirdi. UEFA’da, ligde takımın en iyisiydi. Bu oyuncuyu kaybetmek kolay, kazanmak lazım. Rafa, Galatasaray’a attığı golle kalitesini gösterdi. Böyle bir ismi küstürmek, dışlamak Beşiktaş’a zarar verir.”Koç, takımın başarısızlığında futbolcularla iletişim kopukluğunun büyük rol oynadığını belirtti:“Rafa, Eyüpspor ve Başakşehir maçlarında Beşiktaş’ı sonuca taşıyan isimdi. Bu kadar değerli bir oyuncu, yanlış yönetim yüzünden gözden çıkarılamaz.”“Bu sezon Beşiktaş için bitmiştir”Okan Koç, mevcut tabloya rağmen radikal bir değişim olmadan başarı beklenemeyeceğini söyledi:“Futbolun başına Ahmet’i, Mehmet’i, Hüseyin’i getirin fark etmez. Bu zihniyetle bu sezon Beşiktaş için bitmiştir. Aynı senaryolar, aynı hatalar tekrar yaşanıyor. Beşiktaş camiası artık bunu hak etmiyor.”“Beşiktaş taraftarı şampiyonluk görmek istiyor”Taraftarın umutsuzluğunu dile getiren Koç, sokakta sürekli aynı soruyla karşılaştığını anlattı:“Her gün en az 100 kişi soruyor: ‘Abi Beşiktaş ne zaman şampiyonluk yarışında olacak?’ diyorlar. Taraftar para harcıyor, emek veriyor, karşılığında hüsran yaşıyor. Bu kadar yatırım yapılmışken Beşiktaş’ın bu halde olması kabul edilemez.”“Beşiktaş’ın geleceği doğru planlamaya bağlı”Son olarak Koç, kulübün geleceğiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:“Bu saatten sonra Beşiktaş’ın önüne doğru bir vizyon koyması şart. Oyuncu seçiminden teknik ekibe, yönetim anlayışından iletişime kadar her şey yeniden planlanmalı. Yoksa bugün Rafa gider, yarın bir başkası. Her yıl aynı kısır döngü devam eder.”duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..