Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçime 5 gün kala mitinglerine devam ediyor. Bolu ve Düzce*ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu'nun son durağı Sakarya oldu.*
Kılıçdaroğlu, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti ve insan haklarını getireceğini söyledi.
Adaletsizliğe, haksızlığa uğrayanlara kapılarının açık olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, büyük endişelerin ve ekonomi anlamda büyük sıkıntıların yaşandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, 6 liderin görevinin, cumhurbaşkanı yardımcılarıyla ülkenin sorunlarını çözmek olduğunu aktararak, "Biz paraya pula talip değiliz. 85 milyonun sorunlarına talibiz ve o sorunları çözeceğiz. Parayla pulla çok çok şükür bir ilgimiz yok. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirtmeyeceğim. Ben bunu söylüyorum, onlar da söylesinler, neden demiyorlar." diye konuştu. Devlet aklını ve devlette liyakati esas alacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, KHK'lılar, atanamayan uzman çavuşlar, memurlar, çiftçiler Türkiye'de kim hangi sorunu yaşıyorsa hepsini çözeceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, bürokratik hayatının bir şeyler bulma amacıyla mercek altına alındığını savunarak, şöyle devam etti: "Bulamazsın kardeşim. Kul hakkı yemedik, boğazımızdan aşağı haram lokma inmedi. Dolayısıyla 'Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmem' diye rahat söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Size şu sözü veriyorum ve altını çiziyorum. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, hiçbir ayrım yapmadan. Kimseyi ayırmayacağım, ötekileştirmeyeceğim, kimseye kem gözle bakmayacağım, kimseye kin ve öfke duymayacağım. Tam tersine adalet neyi gerektiriyorsa öyle davranacağım çünkü artık bizim adalete, huzura, işe, aşa ihtiyacımız var."
SEÇİM OTOBÜSÜNE TAŞ ATILDI Öte yandan,*Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki miting alanından ayrıldığı sırada, alan çıkışında bulunun bir kişi otobüse taş fırlattı. Otobüsün camı kırılırken saldırgan yakalandı. Kılıçdaroğlu'nun otobüsü daha sonra miting alanından ayrıldı.
Sakarya'da seçim otobüsüne taş atan 15 yaşındaki çocuk gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu'nun şikayetçi olmadığı çocuk daha sonra serbest bırakıldı. CHP'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla geçen Sakarya Mitingimizin ardından, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsümüze, 15-17 yaşları arasındaki bir çocuk tarafından, taşlı saldırı gerçekleştirildi. Genel Başkanımız, olayı öğrenmesinin hemen ardından, Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç'u arayarak "Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye'nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir." talimatını iletti. Ayrıca, Sakarya Mitingimiz öncesinde, güzergahımız üzerinde bulunan bazı noktalara taşların yığıldığı ihbarı alınmıştı. Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz."
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.