CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı başörtüsüne yasal güvence teklifine ''Anayasa değişikliği yapalım'' önerisi getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya mesajıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''aile kurumuyla ilgili düzenlemelerin de teklifin içinde olacağı'' açıklamasını hatırlatarak ''Beklediğim gibi Erdoğan, başörtülü kadınları rehine olarak elinde tutabilmek için, konuyu alakasız yerlere taşıdın. Samimi değilsin. Ben de söz veriyorum, iktidarımızın ilk haftasında hem İstanbul Sözleşmesi'ni hem de bu önerdiğimiz kanunu Anayasa'ya da geçireceğim'' ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu teklifi, ''CHP gelirse kazanımlarınızı kaybedeceksiniz'' propagandasının önüne geçmek için gündeme getirdiğini de söyledi. Sosyal medya paylaşımlarında eleştirileri beklediğini de belirten CHP lideri, ''adalet de ekonomi kadar önemli'' mesajı vererek şu ifadelere yer verdi: ''Beni eleştirenlere gelecek olursam, tabii ki bekliyordum eleştirilerinizi. Ve tabii ki eleştirilerin tümü başımın üstündedir. Ancak inancım şudur ki, adalet ve ekonomi birbiriyle çok bağlıdır. Kardeştir. Birbirinin ikizidir. Biri olmadan diğeri olmaz.''