• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

İzlediği haberden etkilenerek Anadol koleksiyonu yaptı

Wizard

Forum Üyesi
M2dhmbOvikuExXa9O5nuBw.jpg
Büyükçekmece'de yaşayan 56 yaşındaki öğretmen Bahri Göktaş, birkaç yıl içerisinde hobi olarak topladığı Anadol marka araçların koleksiyonunu yaptı. Bir tek Böcek modelli aracının eksik olduğunu ifade eden Göktaş, yakın zamanda onu da koleksiyonuna katmak istediğini söyledi.

sSSKLFSlzkyxYrRJoztKbQ.jpg
5 yıl önce yurtdışına eski model bir aracını götüren gurbetçi vatandaşın haberini izleyerek etkilenen 56 yaşındaki öğretmen Bahri Göktaş, yerli üretim Anadol marka otomobilleri araştırmaya başladı.
_waabyeUTUy5TZKftR7nhQ.jpg
Araçları tek tek araştırıp bulan Göktaş, Anadol markalı 10 aracı bir araya getirdi. 2-3 yıl içerisinde tüm araçları toplayan Göktaş, son olarak ise Anadol'un 'Böcek' modelini arıyor. Araçların hepsinin çalışır durumda olduğunu söyleyen Bahri Göktaş, kendisine gelen tekliflere rağmen satmayı düşünmüyor. Yol üzerinden geçen insanların ilgisini çektiğini ve araçların yanında fotoğraf çekildiklerini belirten Göktaş, arabaları için bir sergi açmak istiyor.
D6unLTX-XEC63ARVstrEbA.jpg
Koleksiyonuyla ilgili konuşan, Bahri Göktaş, "Bundan 5 yıl önce akşam evde haberlere bakıyordum. Almanya'da çalışan Türk işçi buraya gelip Anadol ve Tofaş araba alıyor. Bakımlarını yaptırıyor 1970'li yıllarındaki sanatçıların fotoğraflarını giydiriyor araca ve Almanya'ya götürüyor. Orada bu durum gündem olmuş. Benimde sonradan aklıma geldi Anadol araba. Bir tane alayım dedim, ilk A2SL modelini aldım Ankara'dan. Şimdi bir tane Anadol Böcek modelimiz eksik. Fiyatlar uygun iken almıştım. Hepsi çalışır durumda muayene sigorta var" dedi.
WKp96BfqOEae0nVDrAxRJw.jpg
Araçlarını sergilemek istediğini belirten Göktaş, "Bir sergi düşünüyorum. Gece gündüz gören herkes merak edip geliyor, fotoğraf çektiriyor . Satmayı düşünmedim hiç. Türkiye'de üretilen arabalarla ilgili bir koleksiyon düşünüyorum" diye konuştu.
R-nsHD_7OkmvyIU-DirudQ.jpg
Türkiye otomotiv sanayisinin mihenk taşlarından kabul edilen "Anadol" marka otomobillerin, Türkiye yollarına çıkmasının üzerinden 55 yıl geçti.19 Aralık 1966'da seri üretime geçen Anadol, Ford iş birliğinin sonucu olarak*Otosan'ın İstanbul'daki fabrikasında üretilmeye başlandı.
nxbh_LzdRkqSg4KIkgWWcA.jpg
Anadol'un üretimi 1966'da başlamış olsa da satış ve trafik tescili için gerekli belgeler ve ilgili yönetmelik onayı Makina Mühendisleri Odası'ndan 28 Şubat 1967'de alındı. Anadol satışları da bu tarihten sonra 26 bin 800 liradan yapıldı.
qWq9oOJf0U20UO8e0rQ-OQ.jpg
Üretimin sona erdirildiği 1984 yılına kadar 62 bin 923 adedi otomobil ve 30 bin 265 adedi pick-up olmak üzere toplam 93 bin 188 adet Anadol üretildi. Üretilen modeller arasında "A1, A2 A4 STC-16, A5 SV 1600, A6 Böcek, A8-16 / 16 SL ve P2 Pikap Otosan 500 ve 600D" yer alıyor.
iFi455bBS0ONBM1iBWYzxA.jpg
1975 senesinde üretilen Anadol Böcek, askeri ve* kamu hizmeti gibi alanlar için*ytasarlanmış. Modelden sadece 203 adet üretilmiş.
84gVl8laLEe6DZ_Snb3j4A.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.