• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okullar

Haberci

Forum Üyesi
wpUkcw9zG0ifi87sH5uqIg.jpg
Okulların açlımasına kısa bir süre kala İstanbul'daki bazı okullar için depreme karşı riskli görülmesi nedeniyle tahliye kararı çıktı. Deprem etüt ve analizleri sonrasında geriye kalan 128 riskli okuldan 109'unun yıkılıp yeniden yapılması, 19'unun güçlendirilmesinin kararlaştırıldığı bildirilerek, geçen sene bu 128 riskli okuldan 35'indeki öğrencilerin başka okullara nakledilerek okullardaki güçlendirme ve yeniden yapım proje çalışmalarına başlandığı kaydedildi. Peki, İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okullar listesi...

URpy2SrGuUKIF74PlBMcyg.jpg
İstanbul Valiliği, 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumlarındaki öğrencilerin depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerini duyurdu. Peki, İstanbul'da hangi okullar tahliye edilecek?
epXPcH3Xe0-k0llaZKBr_A.jpg
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;"17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ilimizi de derinden etkileyen Marmara Depremi sonrası, olası depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için 2006 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) kuruldu.Bu birimimizin yürüttüğü İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) kapsamında,
f4NgKz3gzEOGFKgKxookXA.jpg
- İlimizde 1999 yılı öncesinde inşa edilen 1.418 okulumuzun etütleri yapıldığında 67'sinin depreme dayanıklı, 1.351'inin de riskli olduğu tespit edildi. - Riskli bulunan 1.351 okulumuzdan 769'u güçlendirildi, 367'si yıkılıp yeniden yapıldı. 87 okulumuz da başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızca güçlendirildi, yıkılıp yeniden inşa edildi.- Deprem etüt ve analizleri sonrasında geriye kalan 128 riskli okulumuzdan 109'unun yıkılıp yeniden yapılması, 19'unun güçlendirilmesi kararlaştırıldı.- Geçen yıl, bu 128 riskli okulumuzdan 35'indeki öğrencilerimiz başka okullara nakledilerek; okullardaki güçlendirme ve yeniden yapım proje çalışmalarına başlandı.- Bugün itibarıyla geriye kalan 93 riskli okulumuzun etüt çalışmaları neticesinde, 76 okulumuzun yıkılıp yeniden yapılması; 17'sinin de güçlendirilmesi kararlaştırıldı.- 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, bu riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz ilçe kaymakamlıklarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin koordinasyonuyla depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir.
9CWiL_0s1keY-yVY-rlRKA.jpg
Bu okullarımız, ihtiyaca göre taşımalı eğitim kapsamına alınacaktır. İSMEP ile yenilenen okullarımız sayesinde ilimizdeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz depreme karşı güvenli okullarda eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlar. Böylelikle 93 riskli okulumuzdaki 51.995 öğrencimiz ve 2.765 öğretmenimiz de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecekler.Bu süreçte sevgili öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sabır ve anlayışına teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Yarıyıl dönemi hayırlı olsun.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
OfLHtV3i9USihrinx6_o7A.jpg
İstanbul Valiliği açıklamasında, "93 riskli okulumuzdaki 51.995 öğrencimiz ve 2.765 öğretmenimiz de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecekler." ifadelerine yer verdi.İşte İstanbul'da ilçe ilçe tahliye edilecek okulların listesi;
6XqmT6xoMkGHXzMLGrgDIw.jpg
9h544fQoHUKSGrfC-YtiiA.jpg
mauFwF7T4EOL254UhiGZgg.jpg
b7ih1oNq2km-PvVPsLUNlg.jpg
iNwGi31HAUmNlvzj8d7KbQ.jpg
-m6m6IcRbEm1vm4OEh1E2Q.jpg
oaaQ0avzKEm2aWAszv2xpA.jpg
J75ONBd4qEKe7bLd9odjGw.jpg
2IXP8BXrC0O9CtgC39yb6Q.jpg
6ejoa4wQoUOzvRvruDcE7Q.jpg
p-CZZ06fvEeE0FVldjuz1A.jpg
oln5-hTL70yuYnfkaMOXkA.jpg
saqmEWZE10af6ZMq65xCug.jpg
lRplYTMpxE-I5ZLnz02r6Q.jpg
iQghXXRxxUeWDbM1qsnWbw.jpg
b-ByE6qGhkCyr96agz1gfQ.jpg
sfKHw2oYAESFmO9dNXxdhg.jpg
t3gNfvaGl0G4yHaO2OriAg.jpg
vZ-HoC7wNUKFWZ8WrCGI7A.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.