Wizard
Forum Üyesi
ABD'li bir ajanla evli olan ve 2019'da arabasıyla İngiliz genç Harry Dunn'a çarparak ölümüne neden olan Sacoolas, Başkent Londra'daki Old Bailey Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 12 ay ertelenen Sacoolas, ayrıca 12 ay araç kullanmaktan men edildi. Bu durumda Sacoolas, 12 ay boyunca herhangi bir suça karışmadığı taktirde 8 aylık hapis cezası uygulanmayacak. ABD vatandaşı Sacoolas, duruşmaya Washington'dan video bağlantısıyla katıldı. Hükmü açıklayan Yargıç Cheema-Grubb, Sacoolas'ın mahkemeye katılmaması için "çok az neden" olduğunu da sözlerine ekledi. Duruşmada açıklaması okunan Anne Sacoolas, şu ifadeleri kullandı: "Harry Dunn'ın ailesine ve arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimi tekrar iletmek istiyorum. Benim trajik hatam Harry'nin kaybına yol açtı ve her gün bu pişmanlıkla yaşıyorum. Harry'nin aklımda olmadığı bir gün bile yok. Aklımda ve neden olduğum acı için çok üzgünüm. Bu nedenle 2019'dan beri bu davanın çözümüne bu kadar bağlıyım. Olanları değiştirmek için söyleyebileceğim hiçbir şey olmadığını biliyorum. Yalnızca gerçeğin ve bu davanın çözümünün bir ölçüde rahatlık ve huzur getirmesini umuyorum. Her zaman olduğu gibi, eğer ailesi için iyi gelecekse, doğrudan Harry'nin ailesiyle görüşüp onlardan özür dilemeye hazırım."