• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

İletişimde Zorlananlar, Sosyal Fobisi Olan Arkadaşlar Için

pcshift

Forum Üyesi
Katılım
12 Eyl 2023
Mesajlar
11
Puanları
0
Yaş
59
Cinsiyet
Erkek
İletişimde zorlananlar,sosyal fobisi olan arkadaşlar için;

Bu sorunu en iyi yaşayarak,deneyerek çözersiniz,bunu da toplumun içine girerek (diğer insanların ortamına girerek,korkunun üzerine gitme mantığı) çözebilirsiniz fakat kişinin kendi başına bunun üstesinden gelmesi kolay değildir.

Örneğin iğneden korkan bir kişi kendi kendisine iğne yapamaz.

Tabi çevremizde muhakkak sessiz,sakin,yalnız takılan birileri vardır az çok.Onlar da tamamen yalnız yaşayacak değiller ya onların da çok azıcık olsa bile ya da hiç yoktan aileleri vardır,onlarla iletişim kurarlar.(Bunu söylememin nedeni eğer arkadaş çevreniz pek yoksa olduğu kadarını kullanarak,yeni arkadaşlar edinmeye çalışın ve bunu basit ve rahat bir şekilde yapın.

- Ya da bu durumunuzu (her ne kadar istemesenizde) yakın bir arkadaşınızla paylaşın veya daha farklı şeyler yaparak çevrenizin ilgisini çekmeyi sağlayın ki onların sizin üstünüzde yoğunlaşarak bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

- Şimdi gelelim arkadaş yönlerinden sorunu olmayıp,konuşma sorunu olanlara.

(Bu başlığı yazar yazmaz aklıma gelen ilk şey,bir erkeğin bir kızdan hoşlanmasının ardından konuşma sorunu yaşaması idi.)
Hayatımızda az çok iletişim,diksiyon sorunu yaşarız,kimimiz çok hızlı konuşur kimimizin ses tonu yetersizdir vs vs. türlü türlü şeyler var bu hayatta.

Eğer ki sizin de konuşmakta sorunlarınız varsa;

1)
Karşınızdaki kişinin duyabileceği ses seviyesinde konuşmaya çalışın ama fazla bağırmadan.

2) Konuşma hızınızı ayarlamaya çalışın,ne hızlı ne de yavaş,tane tane ve sözcükleri seçerek,özenli konuşmak.

3) Olabildiğince olumlu cümleler kurun,onaylayıcı kelimeler de olabilir,bu sizin de mutlu olmanızı ve karşınızdaki kişileri mutlu etmeyi sağlar.
 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.