Beşiktaşlım
Forum Üyesi
SERGEN HOCANIN İSYANINI ANLIYORUMUğur Meleke: “Sergen Hoca müsabaka sonrasında bunun altını çizdi. Gerçekten de 29 şut var. 15’i ceza alanının dışından olsa da 29 şut var, 13’ü isabetli. Geçen hafta Karagümrük kalecisi Grbić 10 kurtarış yapmıştı, bu hafta da Zafer 11 kurtarış yaptı. Sergen Hoca’nın o konudaki isyanını anlıyorum ama çok da kolay gol yiyorlar.Ne demişti? ‘Hücum üçüncü bölge işleri çalıştırılamaz, onlar bireysel yeteneğe bağlıdır.’ Şimdi bu hafta diyor ki ‘Bireysel hatalara da çözüm yok, o da çalıştırılamaz, golleri de bireysel hatalardan yiyoruz.’ E hücum çalıştırılamaz, savunma çalıştırılamaz... Yani oyunun bir kısmını çalıştırabilmesi lazım. O konuda da eleştiriyi kabul etmesi lazım.”TOP SADECE 19 DAKİKA SAHADA KALMIŞ!Uğur Meleke: “Fakat Sergen Hoca’nın şikâyet ettiği bir konuda gerçekten çok haklı ve siz şahitsiniz; burada program arkadaşlarım, hepiniz şahitsiniz. Ben defalarca bu programda da, Süper Lig genelinde de yıllardır söylüyorum: Türk futbolunun kanayan yarası ‘saha içi tedavi’ meselesi. Saha içi tedavi diye bir şey yok.”“Beşiktaş–Gaziantep maçında ikinci yarı brüt 51 dakika oynanmış, uzatmalarla birlikte. Bu 51 dakikanın sadece 19,5 dakikasında top oyunda kalmış. Böyle bir şey ne gördüm ne duydum. 51 dakika brüt, 19,5 dakika topun oyunda kalma süresi… Rezalet, facia. Ve ciddi zaman kaybı da Gaziantepli oyuncuların sakatlıklarında yerde kalmalarından, saha içi tedavilerinden kaynaklandı.”Türkiye'de futbolcuların sakatlık sebebiyle sahada çaldıkları zamanı eleştiren Uğur Meleke şu ifadeleri kullandı.Uğur Meleke:: “Değerli hakem arkadaşlar, saha içi tedavi diye bir şey yok. Eğer kafa travmasıysa, hayati tehlike oluşturuyorsa tamam. Ya da kaleci sakatlanıyorsa yine tamam. Ama onun dışında sakatlanan oyuncu kenara gitmeli. Kenara gidecek, hemen de içeri sokmayacaksın; biraz bekleyeceksin ki kenara gitmenin de bir bedeli olsun. Saha içi tedaviye alıştırdılar oyuncuları.”“Gaziantep özelinde söylemiyorum, Türk futbolunun genel kanayan yarası bu. Artık biz de kanıksadık. Saha içinde tedavi görünce de garipsemiyoruz. Sanıyoruz ki futbolda tedaviler saha üstünde yapılıyor. Süper Lig’de öyle alıştık. Ama sonra Avrupa’ya gidince, milli takım uluslararası maçlara gidince şaşırıyoruz. Çünkü orada öyle olmuyor. Orada saha içi tedavi diye bir şey yok.”“O konuda Sergen Hoca çok haklı, kritik bir şeyin altını çizdi. Umarım bu sorun çözülür. Hakemlerin buna dikkat etmesi lazım. Saha içi tedavi gerçekten mecburi durumlar dışında (kafa travması, hayati tehlike ve kaleci sakatlığı gibi) uygulanmamalı. Bunun tamamen önünün kesilmesi lazım.Ayrıca kenara gönderdiğin oyuncu hemen baskı altında oyuna sokulmaz. Sokma kardeşim, sokma. Bir sonraki düdüğü bekle. Kenara gitmenin bir bedeli olsun. Bu iki konuda hakemlerin dikkat etmesi gerekiyor.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..