Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Serdal Adalı:"28 Ocak 2025 tarihinde Denetim Kurulu, Hasan Arat'a bazı yazılı sorular sormuş, cevap alamamış. Sayın Arat bana noterden ihtarname yollamak yerine keşke bu sorulara cevap verseydi." "Tüzüğümüzde 2 adet önemli değişikliğe gitmek için çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Artık kulübümüzün finansal disiplini bir tercih değil, bir zorunluluk haline geliyor. Bütçe disiplini, bu kulübün kuralı, zorunluluğu ve namusu haline geliyor. Biz ve bizden sonra göreve gelecek olan yönetimler, kendi döneminde gelirlerinden fazlasını harcama yapması halinde şahsi mal varlıkları ile sorumlu olacaktır." "Benim için 'söz verdi ama sermaye artışını yapamadı' diyenlere tekrar anlatıyorum. Diğer üç camia, bu konuyu bizim kadar bile duyurmamış olduğu halde hallederken, bizim camiamız farklı nedenlerle bu konuda bir refleks göstermedi. Açıkçası, koskoca Beşiktaş camiasının 70 milyon euroyu toplayamayacağına ihtimal vermediğim için ağzımdan bir laf çıktı. Toplarız diye düşündüm ve 'Bankalar konsorsiyumundan çıkıyoruz.' dedim. Eğer sermaye artırımına katılım hakkıyla gerçekleşmiş olsaydı, bugün bambaşka şeyler konuşuyorduk." "Tüzük değişikliği ile; artık koltukta oturan başkan, bütçede bir açık verirse, o aradaki farkı kendi cebinden karşılamak zorunda kalacak." "Bir diğer tüzük maddesi olarak da; biliyorsunuz olağan seçimli genel kurullarımız 3 yılda bir yapılıyor. Rahmetli Süleyman Seba'dan bu yana 25 yılda, 16 kere seçime gitmişiz. Neredeyse her 1.5 yılda, bir sandık kurmuşuz. Bir kısmı olağan seçim, bir kısmı istifa, bir kısmı olağanüstü seçimler... Biz bu tabloyu görmezden gelmek yerine, bir analiz yaptık ve adil bir düzenleme yapmalım dedik. Yapacağımız değişiklik ile yönetimlerin görev süresini 3 yıldan, 2 yıla indirmeyi istiyoruz." "Koltuktaki başkan ilk 2 yılında başarılı olamıyorsa, üçüncü yılı zaten hak etmiyor demektir. Üçüncü yıla genel kurulumuz karar verecek."duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..