• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

IBM'in yeni güvenlik deneyi korku yarattı: "Milyonlarca Bitcoin tehlikeye girebilir"

Cetin72

Forum Üyesi
Bitcoin'ler tehlikeye girebilir

IBM'in yeni kuantum deneyi, şifre kırma gücüne yaklaşan bilgisayarların artık bilim kurgu olmaktan çıktığını gösteriyor.

IBM araştırmacıları, 120 kübitlik birbirine dolanmış bir kuantum durumu oluşturarak bugüne kadarki en büyük ve en kararlı çoklu kübit dolanıklığını başardı. Kübit dolanıklığı” (ya da kuantum dolanıklığı), kuantum fiziğinde iki veya daha fazla parçacığın birbirine görünmez bir şekilde bağlı hale gelmesi anlamına geliyor.

“Big Cats: Entanglement in 120 Qubits and Beyond” adlı yeni makale, tüm kübitlerin tek bir kuantum sisteminde senkronize şekilde davrandığını kanıtlıyor. Bu da gelecekte modern şifreleme sistemlerini çözebilecek hatasız kuantum bilgisayarların önünü açıyor.

"KEDİ DURUMU" DENEYİ

Araştırma ekibi, Schrödinger’in ünlü düşünce deneyine atıfla “kedi durumu (GHZ state)” denen özel bir yapıdan yararlandı. Bu durumda her kübit aynı anda hem “0” hem “1” olabilir; biri değiştiğinde hepsi birlikte değişir. IBM’in elde ettiği 0.56’lık fidelity (doğruluk) değeri, 120 kübitin tamamının gerçekten dolanık olduğunu gösteriyor. Bu da bugüne kadar ulaşılan en yüksek seviye.

Doğrudan test edilmesi imkansız olan bu karmaşık sistem, IBM’in parite salınımı ve doğrudan doğruluk tahmini yöntemleriyle istatistiksel olarak doğrulandı. Bu yöntemler, milyarlarca olası konfigürasyon yerine rastgele seçilmiş örneklerle kuantum sistemin tutarlılığını ölçüyor.

KRİPTO PARALAR TEHLİKEDE

Uzmanlara göre, bu gelişme yalnızca akademik bir dönüm noktası değil, Bitcoin ve diğer kripto para ağları için de uyarı niteliğinde. Kuantum bilgisayarlar, Bitcoin’in kullandığı ECDSA şifreleme sistemini kırabilecek güce yaklaşıyor. Henüz pratik bir tehdit oluşturmasa da IBM, Google ve Quantinuum gibi firmaların 2030’a kadar “hata toleranslı” kuantum sistemleri hedeflemesi, bu zaman çizelgesini hızla gerçeğe dönüştürebilir.

Kuantum araştırma grubu Project 11’in kurucusu Alex Pruden, gelişmeyi “Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu düşünülen milyonlarca Bitcoin, yeterince güçlü bir kuantum bilgisayar ortaya çıktığında tehlikeye girebilir” ifadeleriyle açıkladı.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.