Hüdai Termal Turizm Merkezi | Sandıklı - Afyonkarahisar

BirSiiR

Forum Üyesi
20 Kas 2023
71
0
0
pIvszDU.jpeg


Sandıklı Belediyesi tarafından işletilen Hüdai Kaplıcaları, Sandıklı ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Konaklama imkanları gelişmiş ve yeni yapılan iki adet 5 yıldızlı termal otel de ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Asırlardır şifalı suları ile meşhur olan Sandıklı, birçok hasta için deva merkezi haline gelmiştir. Suyun yer altından 85 derece gibi yüksek bir sıcaklıkta çıkıyor olması, bölgenin jeotermal açıdan ne denli zengin olduğunun ispatı niteliğindedir.

Sodyum sülfat ve bikarbonat içeren Hüdai Kaplıcaları şifalı suları, aynı zamanda Türkiye’nin radyoaktivite bakımından en zengin termal sularıdır. Kaplıcaların en dikkat çeken yönü ise şifalı çamurlarıdır. Ziyaretçileri bu kaplıcalarda yaptıkları çamur banyoları ile birçok cilt hastalığından kurtulmaktadır.

45 derecelik çamur ile yapılan bu banyolar, cilt hastalıklarına ek olarak eklem rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.

Hüdai Termal Turizm Merkezi içerisinde yüzme havuzları, çamur banyoları, kükürt banyoları yer almaktadır. İlçe merkezinden her 15 dakikada otobüs ile ulaşım mümkündür. Termal merkez, Antalya-Afyonkarahisar yolunun 64. kilometresi üzerinde yer almaktadır.​
 
Üst