• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Halsizlik neden olur, nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir?

miRBey

Denetim
Moderatör
Katılım
13 Eyl 2022
Mesajlar
13,474
Puanları
1,200
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
YiXf_NHf20GIN_O5_Sgu3Q.jpg
Halsizlik hemen hemen herkesin yaşadığı bir durumdur. Bir iş sonrası halsizlik normal olarak kabul edilir. Halsizlik bir efor sarf etmeden ortaya çıkıyorsa bu durum bir hastalığın habercisi olabilir. Peki, halsizliğe ne iyi gelir? Halsizlik nasıl geçer? Halsizlik neden olur? İşte bu soruların yanıtları...

HALSİZLİK NEDEN OLUR?

Vücutta meydana gelen ani başlangıçlı (akut) ya da uzun süreli (kronik) enfeksiyonlar da kişinin bedenen halsiz kalmasına neden olabilir.

Zayıflığın diğer olası nedenleri, botulizm, böcek ilaçları gibi kimyasal maddelere direk veya indirek maruziyet ya dabesin zehirlenmeleri de olabilir. Ayrıca aşağıda sıralanan bazı rahatsızlıklar da halsizliğe yol açabilir:

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS; kas zayıflığına ve sakatlığa neden olan ciddi bir nöromüsküler hastalıktır.), - Anemi, - Kanser tedavileri, - Şeker hastalığı, - Toksik maddelere veya zehirlere maruz kalma, - Fibromiyalji (Vücutta ağrı, sertlik ve hassasiyete neden olan kronik ağrı durumları), - Hipotiroidizm, - Enfeksiyonlar (Lyme, hepatit, HIV/AIDS gibi), - Yetersiz beslenme, - Multipl skleroz (Beyni ve omuriliği etkileyen, halsizliğe ve başka sorunlara neden olan rahatsızlık), - Kas yıkımı (Rabdomiyoliz), - Kas distrofileri (Kas dokusunun ilerleyici kaybına ve kas güçsüzlüğüne neden olan kalıtsal bir bozukluktur.), - Myastenia gravis (Kas dokusunun ilerleyici kaybına ve kas güçsüzlüğüne neden olan otoimmün bir bozukluktur.), - Vitamin eksiklikleri (Demir, B12, folik asit vb.) - Polimiyozit (Yaygın iltihaplanma ve kasların zayıflığı), - Solunum yetmezliği durumları (Astım, KOAH, akciğer ödemi gibi), - Aritmiler (Düzensiz kalp atışları), - Konjestif kalp yetmezliği, - Dehidrasyon (Şiddetli ve tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilen vücut sıvı ve elektrolitlerin kaybı), - Böbrek yetmezliği.

Karın ağrısı, genel vücut krampları, ateş, titreme veya genel bir hastalık hissi gibi diğer semptomlarla birlikte halsizlik varsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

HALSİZLİK TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Halsizliğin tedavisi*için öncelikle, halsizliğe sebep olan etken ya da etkenlerin neler olduğunu saptamak gerekir. Ancak bazen herhangi bir hastalığa bağlı olmadan gelişen bazı halsizlik durumları vardır. Örneğin mevsim değişiklikleri, bazı ruhsal bozuklukların yaşandığı geçici zaman dilimleri, yetersiz uyku aldığınız zamanlarda halsizlik görülebilmektedir.

Şayet halsizlik şikayetiniz sürekli devam eden bir durum almışsa ve artık yaşam kaliteniz düşmüş ise hemen doktora başvurmanız gerekir. Doktorunuz sizin hâlsizliğinizin sebebi altında yatan herhangi bir hastalık olup olmadığını belirler. Şayet bir hastalığa bağlı halsizlik yaşıyorsanız, o hastalığın tedavi sürecine geçilir.

Örneğin kansızlık yüzünden halsizlik yaşadığınız tespit edilirse, kan takviyesi yapılır veya tiroid bezleriniz az çalıştığı için halsizlik yaşıyorsanız, tiroid bezlerinizi daha hızlı çalıştıracak tedaviye geçilir. Halsizlik sorunu yaşıyorsanız, asla kendi başınıza doktora gitmeden, muayene olmadan, kulaktan dolma laflar ile çeşitli vitaminler içmemelisiniz. Zira vücuda verilen fazla ve bilinçsiz vitaminler sizin zehirlenmenize yol açabilir. HALSİZLİK ŞİKAYETİNİZ VARSA YAPTIRMANIZ GEREKEN TESTLER

Halsizlik sorununuz sürekli ise ve sizi günlük yaşam temponuzdan geride bırakıyorsa, kesinlikle bir doktora başvurmalısınız. Halsizlik için yaptırmanız gereken genel testler arasında, kan testleri, tiroid testleri, şeker testleri, eklemlerle ve romatizmalı hastalıklarla ilgili olup olmayacağını belirlemek için gerekli testleri yaptırabilirsiniz. HALSİZLİK ŞİKAYETİ İÇİN ARA ÖÐÜNLERDE NELER YENMESİ GEREKİR?

Halsizlik şikayetinden kurtulmak için yapılacak en doğru şeylerden biri de, ara öğün yeme düzenine alışmaktır. Bazı besinler doğru saatlerde vücudunuza vermezseniz, gün içinde halsiz düşmeniz kaçınılmaz olur.

Özelikle ikindi vakti yani, öğlen ile akşam yemeği arasındaki sürede kesinlikle bir miktar besin tüketmelisiniz. Öğlen 12 ile akşam 7 arasında süreye iki ara öğün koyup, birinde bir adet meyve, diğer ara öğünde diyet türü bisküviler veya kalorisi düşük besinler tüketmeniz halsizliğinizi ortadan kaldırmak için son derece faydalı olacaktır.


 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.